Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Checklist: klopt jouw governance van Teams en SharePoint?

SharePoint en Teams nu vaak zo lek als een mandje

En toen raasde COVID-19 over de wereld en ineens mochten we niet meer naar kantoor. Gelukkig waren daar Teams en SharePoint waarmee we thuis gemakkelijk en snel gewoon door konden werken. Snelheid ging daarin meestal boven zorgvuldigheid. SharePoint en Teams werden zonder governance uitgerold om zo snel mogelijk aan de slag te gaan. Het is nog niet te laat om deze tools goed in te stellen en onder andere datalekken te voorkomen.

Wil je alles wel delen?

De kracht van Teams is dat je snel met de hele wereld contact kan maken en bestanden met een paar kliks met iedereen die je wilt deelt. Zo staat het standaard open. Maar eh, is dat eigenlijk wel in lijn met de policy van je bedrijf? Is het okay dat je via Teams álle bestanden via privékanalen kunt delen? Gaat er zo data verloren of treden er zelfs datalekken op? Dit is één van de 8 punten waarop je Teams en SharePoint moet toetsen.

Maak je back-ups van Teams-data?

Het gaat natuurlijk te ver om alle punten van de lijst hier neer te zetten, maar is er ook gedacht aan een goed archiefbeleid? De kans is groot dat dit niet het geval is. Is dit zo, dan voldoet je organisatie wellicht niet aan de wet- en regelgeving. En we hadden nog zo afgesproken om AVG-proof te werken. Vermijd problemen en check het even.

 

Download de whitepaper

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Lees verder

 

Bezoek de website