Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Checklist: hebben we een Warehouse Management Systeem nodig?

Wanneer de groei in de weg zit

Warehouses en distributiecentra zijn dynamische omgevingen waar geen dag hetzelfde is. Soms zijn de uitdagingen zo zwaar dat het de business negatief beïnvloedt. Meerdere spelers in de markt hebben hun fulfillment zo goed op orde dat het foutvrij en enorm goedkoop geregeld is. Is het nodig om zoals zij een Warehouse Management Systeem (WMS) in te zetten? In deze whitepaper herken je de 10 tekenen die vertellen dat jouw warehouse of distributiecentrum klaar is voor een WMS.

Wanneer groeien pijn doet

E-commerce groeit als kool. Dat betekent een geweldige kans om te groeien en een graantje mee te pikken. We zien echter vaak dat de groei te hard gaat voor de werkvloer. Fouten, communicatieproblemen en ontevreden klanten tot gevolg. Dat is natuurlijk niet goed voor de groei en de concurrentiepositie van jouw bedrijf.

10 tekenen van tijd voor verandering

In Ten Signs It's Time to Automate Your Warehouse with WMS lees je dankzij 10 kenmerken dat het tijd is voor betere systemen. We geven er alvast 3 weg:

  • Onacceptabele hoeveelheid fouten: Een verkeerde hoeveelheid geleverd, verkeerd ingepakt, papierwerk met fouten. Hoe komt dit en hoe los je deze problemen op?
  • Te hoog wordende fulfillmentkosten: Maar weinig bedrijven weten precies hoeveel ze kwijt zijn aan de fulfillment van een order. Hoe bereken je die en hoe krijg je grip op je kosten en dus op je marges?
  • Producten die te vaak worden overgedragen: Elke overdracht is een risico en kost tijd en geld. Het liefst minimaliseer je het aantal handelingen. Dat vereist inzicht in de processen.

Invoering Warehouse Management Systeem vereist verandermanagement

Het is natuurlijk niet zo dat een softwareoplossing direct alle pijn uit het warehouse wegneemt. Daarom lees je in deze whitepaper wat er procedureel anders moet en hoe je dat bijvoorbeeld op de werkvloer invoert. Zowel de strategische, operationele en technische kant komen in deze whitepaper aan bod. Download dit document nu en check waar jouw warehouse aan toe is.