Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Checklist: big data analytics

8 valkuilen die u wilt ontwijken

Bijna elke organisatie verzamelt tegenwoordig bergen aan informatie, de zogeheten big data. De inzichten die deze gegevens bieden, kunnen goud geld waard zijn. Rond 2020 hebben bedrijven die slim met deze informatie omspringen een voorsprong van zo’n 411 miljard euro op hun concurrentie, zo voorspelt onderzoeksbureau IDC. Uw handen gaan nu waarschijnlijk jeuken om met big data aan de slag te gaan, maar voordat u begint, bereid u dan goed voor met deze checklist.

Kijk niet alleen naar de IT-kant

De verleiding is groot u helemaal blind te varen op de analytics-software die u wilt aanschaffen. Uiteraard is dit een belangrijke keuze, maar verlies de mensen binnen uw organisatie niet uit het oog. Communicatie en samenwerking blijven ook in het big data-tijdperk ontontbeerlijk.

Vergeet de veiligheid niet

Het zal niet de eerste keer zijn dat een organisatie klantendata lekt, met flinke reputatie- en financiële schade als gevolg. Daarom is de beveiliging van data zo belangrijk.

Onderschat de complexiteit van data niet

De bronnen van data zijn talrijker en diverser dan ooit: CRM- en ERP-systemen, IoT-sensors, tweets en andere social media-data, mobiele netwerken en nog veel meer. Het is al een hele klus al deze verschillende data in één systeem onder te brengen, laat staan ze diepgaand te analyseren.

Laat u niet gek maken

Big data is een buzzword waarmee allerlei bedrijven proberen hun product aan de man te brengen. Laat u niet gek maken door marketingpraat en onderscheid het kaf van het koren onder de leveranciers. Het is belangrijk om geen overhaaste beslissingen te nemen in de planningsfase, want hier kunt u last van blijven houden.

Big data checklist

In deze whitepaper worden in totaal 8 valkuilen beschreven waarin u kunt vallen wanneer u begint aan uw analytics-reis. Deze 8 obstakels zijn aangevuld met 8 praktische tips. Veel succes met uw eerste stappen op big data-gebied; hopelijk levert het u veel op!
 

 

Download de whitepaper
Download