Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Centraal klantbeeld met Master Data Management

Van proces naar persoonlijk: met vertrouwen naar klantbelang

Financiële instellingen hebben met een negatief imago te kampen en moeten alle zeilen bijzetten om klanten te behouden en nieuwe klanten voor zich te winnen. Met alle wet- en regelgeving en negatieve berichtgeving is dat een flinke uitdaging. Maar met een integraal klantbeeld is het mogelijk om de klant volledig centraal te stellen en zijn vertrouwen te winnen. Er  wordt niet langer uitgegaan van de interne processen binnen uw organisatie, maar van de wensen van uw klant. Van proces naar persoonlijk en met vertrouwen naar klantbelang.

Wat willen klanten?

“Klanten willen niet langer bellen met een servicedesk dan nodig is en geen post ontvangen die niet op hun van toepassing is. Ze willen dienstverlening op maat.”

Klanten zijn steeds veeleisender geworden. Steeds meer bedrijven zetten dan ook de klant centraal. Doordat klantgericht ondernemen in steeds meer organisaties een rol is gaan spelen, heeft dit geleid tot een aantal ontwikkelingen. Hieronder een aantal van deze ontwikkelingen op een rijtje:

  1. Hogere verwachtingen van klanten.
  2. Meer aandacht voor privacy.
  3. Meer winst per klant.
  4. Een groter servicebewustzijn.

Lees hierover mee in de volledige whitepaper.

Centraal klantbeeld
Informatie in een organisatie heeft vaak een decentrale oplag. Klantgegevens in een CRM-systeem, klachten in de klachtenadministratie, betalingsgeschiedenis in het financiële pakketen de orderhistorie in een ERP-pakket. Het is goed om al deze informatie samen te brengen tot één centraal klantbeeld. Dit is te realiseren met Master Data Management (MDM). Een aantal essentiële onderdelen waaruit Master Data Management bestaat zijn:

  1. Data Matching
  2. Data Quality
  3. Data-integratie
  4. Data Governance
  5. Hierarchy Management

Download de whitepaper
Deze whitepaper beschrijft hoe financiële instellingen met een positief geluid het vertrouwen van de klant kunnen terugwinnen. Download vrijblijvend de whitepaper over één centraal klantbeeld en kom meer te weten over de bovenstaande punten uit Master Data Management.

 

Download de whitepaper
Download