Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Care coordination approaches with Microsoft technologies

Een technologisch plan voor zorgcoördinatie

​Zorgcoördinatie is een verwijzing naar een team van zorgverleners, die met de patiënt en diens familie samenwerken om de zorg te organiseren binnen een periode en bij een aantal zorginstellingen. Het voornaamste doel van gecoördineerde zorg is om de gezondheidszorg meer af te stemmen op de zorgvrager. Deze whitepaper bekijkt de aanpak van zorgcoördinatie vanuit een technologisch oogpunt.

Effectieve zorgcoördinatie
Hoewel de voordelen van zorgcoördinatie duidelijk zijn, zijn er bredere implicaties. Om effectief te zijn, moet zorgcoördinatie drie gebieden omvatten: aggregatie, transformatie en distributie.
  • Aggregatie: gegevens van een heterogene aard, zoals afbeeldingen, patiëntendossiers, ontslag instructies en afgenomen bloeddrukmetingen, moetwn worden verzameld en samengevoegd uit diverse bronnen.
  • Transformatie: de geaggregeerdegegevens moeten vervolgens worden omgezet in kennis die zorgverleners en patiënten gemakkelijk zelfstandig kunnen behandelen. 
  • Distributie: ten slotte moet die kennis worden geleverd aan de juiste ontvanger, met de juiste methode en op het juiste moment om een verschil te maken.
    Eisenpakket technologisch model voor zorgcoördinatie
In de huidige staat is zorgcoördinatie gefragmenteerd, met weinig communicatie tussen de verschillende professionals die zorgen voor de behandelingen. De meeste zorgoplossingen lossen enkele, maar niet alle uitdagingen op waar organisaties in de gezondheidszorg meestal mee te kampen hebben. De whitepaper presenteert een eisenpakket waaraan een zorgoplossing moet voldoen.
 
Download de volledige whitepaper
In de volledige whitepaper kunt u lezen over de eisen en wensen waaraan een oplossing t.b.v. zorgcoördinatie moet voldoen om succesvol te zijn. Tevens gaat de whitepaper kort in op Microsoft HealthVault, een voorbeeld van een oplossing die geschikt is voor zorgcoördinatie.

 

Download de whitepaper
Download