Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

BYOD vraagt om nieuwe IT

Werknemer wil altijd en overal toegang

BYOD (Bring Your Own Device) is definitief doorgebroken. Mobiele apparaten kunnen een goede bijdrage leveren aan Het Nieuwe Werken en de productiviteit en het welbevinden van werknemers. Het is wel belangrijk dat organisaties die kiezen voor BYOD, hierop hun netwerk inrichten. Dit kan een uitdaging zijn voor de IT-afdeling.

Wat is BYOD?

Mobiele apparaten spelen een steeds grotere rol in ons leven, en niet alleen privé. Smartphones en tablets worden steeds meer ingezet als nieuwe werkinstrumenten als aanvulling op laptops en desktop-pc’s; dat noemen we BYOD. Organisaties stimuleren deze ontwikkeling, omdat BYOD de productiviteit vergroot. Andere redenen: de klantenservice wordt verbeterd en de IT-kosten verminderd.

Wat is Het Nieuwe Werken?

Ook  andere elementen van Het Nieuwe Werken zijn niet weg te denken uit het moderne bedrijfsleven. Het Nieuwe Werken is het concept dat werknemers altijd en overal toegang hebben tot de bedrijfsomgeving. Het gaat ook niet meer om de uren die ze maken, maar om de prestaties die ze neerzetten. Medewerkers voelen zich minder gecontroleerd en kunnen werk en privé beter in evenwicht houden. Dat heeft natuurlijk wel een keerzijde: ze hebben meer verantwoordelijkheden, moeten doelen behalen en ze kunnen zich moeilijker achter hun officiële werktijden verschuilen.

Door deze ontwikkelingen heeft de IT-afdeling te maken met een grote verscheidenheid aan apparaten en applicaties. Welke technische oplossing is hiervoor nodig?

PQR Dynamic Workspace

Een mogelijke oplossing is de PQR Dynamic Workspace. In de whitepaper wordt nader ingegaan op deze verzameling diensten, data en functionaliteiten die veilig beschikbaar worden gesteld op het device dat het beste past bij de soort werkzaamheden. Breng uw IT up-to-date met deze download!