Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

BYOD: overkomt het je of heb je een beleid?

Verhoogde productiviteit met een BYOD-beleid

Bring Your Own Device (BYOD) is een term die bij elke organisatie wel aan de orde komt. Bring Your Own is niet alleen het toekomstmodel waar de nieuwe generatie mee opgroeit, maar draagt ook nog eens bij aan de productiviteit en het werkplezier. Smartphones en tablets maken steeds meer hun intrede in de organisatie. Dit komt voornamelijk omdat consumenten elektronica de afgelopen jaren steeds veiliger en stabieler is geworden en steeds meer geschikt voor zakelijk gebruik.

Bij de invoer van Bring Your Own Device is het belangrijk om een beleid op te stellen. Iedereen moet op de hoogte zijn van de rechten en plichten die komen kijken bij BYOD. Een BYOD beleid draagt zorg voor de veiligheid van de bedrijfsinformatie en de privacy van de gebruikers.

Beveiliging van bedrijfsgegevens is bij BYOD verreweg de belangrijkste zorg voor een organisatie. Werknemers die alles maar in de cloud gooien, gênante filmpjes kijken op de zakelijke iPad, we kennen allemaal de verhalen.

Een BYOD –beleid
Bij het opstellen van een beleid voor BYOD is voor belangrijk voor het nadenken over vragen zoals:

  • Hoe draagt mobiliteit bij aan de productiviteit?
  • Welke applicaties en informatie moet altijd beschikbaar zijn?
  • Wat zijn de nadelen van BYOD?

Voor het opstellen van een BYOD-beleid kan gebruik worden gemaakt van het 7C stappenplan. Het stappenplan kan helpen bij het komen tot een eenduidig beleid. Hieronder de eerste 4 stappen van het 7 stappenplan:

  1. Check

Check of werknemers eigen apparaten gebruiken en zo niet, of ze dit zouden willen doen?

  1. Combine

Maak een team uit verschillende vertegenwoordigers van verschillende afdelingen. Op deze manier betrek je de hele organisatie bij het opstellen van het beleid.

  1. Concept

Start met een conceptversie.

  1. Communicatie

Communiceer de conceptversie, accepteer reacties en verwerk de feedback.

Meer te weten komen over een BYOD-beleid en het 7C stappenplan? Download vrijblijvend de whitepaper en kom tot een veilig BYOD-beleid waarmee BYOD beheersbaar wordt.

Bekijk ook de vide over een BYOD-beleid

 

Download de whitepaper
Download