Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

BYOD, CYOD en COPE simpel en veilig met deze best practices

Best practices to make BYOD, CYOD and COPE simple and secure

Consumerization geeft medewerkers steeds meer invloed op en keuze binnen de IT-strategie van een organisatie. De drie voornaamste initiatieven zijn de Bring-Your-Own-Device (BYOD), Choose-Your-Own-Device en Corporate-owned, personally enabled (COPE)-programma’s. De overeenkomst van deze drie is dat medewerkers zelf de apparaten kiezen die het best bij hun eigen wensen passen. Dit geeft de tevredenheid van medewerkers een boost en laat tegelijkertijd de productiviteit en flexibiliteit van de organisatie groeien. Hiervoor is een gedegen strategie echter wel noodzakelijk. In deze whitepaper worden best practices voor een dergelijke strategie beschreven.

Strategie voor BYOD, CYOD en COPE
Voor alle drie de initiatieven geldt dat IT voor effectieve richtlijnen en technologieën moet zorgen, om zo informatie van de organisatie te beschermen, zonder dat dit het gebruiksgemak of de productiviteit van de gebruiker ondermijnt. Door de juiste BYOD-, CYOD- en COPE-richtlijnen te stellen, gesteund door complete technologieën voor Enterprise Mobility Management (EMM) kan onder andere het volgende worden gerealiseerd:

  • Mobiele productiviteit voor de gehele organisatie;
  • Keuzevrijheid voor alle medewerkers;
  • Hogere tevredenheid van medewerkers;
  • Volledige controle op de IT-infrastructuur van de organisatie;
  • Eisen op gebied van gebruiksgemak, veiligheid en kostenreductie worden gewaarborgd.

Deze whitepaper helpt bij het ontwikkelen van een dergelijke volledige strategie voor initiatieven op het gebied van BYOD, CYOD en COPE. Ter ondersteuning worden enkele best practices beschreven.

Download de whitepaper
Download de complete whitepaper “Best practices to make BYOD, CYOD and COPE simple and secure” en lees meer over de noodzaak van een goede strategie voor BYOD-, CYOD- en COPE-programma’s.