Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

BYOD-beleid formuleren in 4 stappen

Faciliteer uw medewerker, maar waarborg veiligheid

Het komt steeds vaker voor dat medewerkers werken op een mobiel apparaat dat niet van de werkgever is. Zo worden er steeds meer devices meegenomen van thuis en wordt hierop ook steeds meer gewerkt. Wanneer organisaties hiervoor toestemming geven, wordt gesproken van Bring Your Own Device (BYOD). Maar hoe zorgt u dat vertrouwelijke bedrijfsinformatie niet uitlekt? En medewerkers niet ongemerkt allerlei virussen en malware naar binnen loodsen? Goede afspraken, in de vorm van een BYOD-beleid, zijn nodig om de veiligheid van uw bedrijfsgegevens te waarborgen.

Meer dan 200 applicaties

Omdat er op steeds meer verschillende (mobiele) apparaten wordt gewerkt, worden er ook steeds meer applicaties ontwikkeld om op de verschillende apparaten te kunnen werken. Hierdoor komt het voor dat grote bedrijven al meer dan 200 verschillende applicaties ondersteunen.  De verwachting is dat de helft hiervan binnenkort zal bestaan uit web-, SaaS- en mobiele applicaties.

BYOD-beleid en security

Door deze trends is het belangrijk dat managers goede afspraken maken met hun medewerkers welke bedrijfsgegevens of -netwerken ze al dan niet mogen aanroepen met hun privéapparaat. Is dit BYOD-beleid uitgerold, dan moet deze nieuwe manier van werken ook daadwerkelijk worden gefaciliteerd. Dit is een klus voor de IT-afdeling. Wie krijgt waartoe toegang? En hoe wordt het bedrijf tegen cybercrime dreigingen beschermd?

BYOD-beleid: waarop moet u letten?

Om de veiligheid te waarborgen is een oplossing nodig die voldoet aan de volgende 4 eisen:

  1. Ondersteuning voor zowel bedrijfs- als privéapparaten
  2. Veilige mail, browser en data sharing
  3. Beveiligen en controleren van apps die worden aangeboden door derden
  4. Beschikbaar maken van een appstore waar elke (bedrijfs)app kan worden gedownload

Citrix XenMobile

In deze whitepaper wordt dieper ingegaan op de uitdagingen die ontstaan bij het uitrollen van een BYOD-beleid. Ook wordt geschetst hoe Citrix XenMobile dit kan ondersteunen.