Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Buyers journey: meer inzicht en meer klanten

Klantgericht ondernemen, een CRM is niet voldoende

Push werkt niet meer. Misschien heeft u op basis van uw eigen ervaringen al gemerkt dat de traditionele sales en marketingstrategieën vanuit een push perspectief steeds minder effectief zijn. Dankzij verschillende kanalen zoals social media en zoekmachines hebben uw potentiële klanten namelijk al veel meer informatie tot hun beschikking. Daardoor hebben ze zich vaak al georiënteerd voordat ze überhaupt met uw bedrijf in contact komen. Deze verandering in klantgedrag vereist ook een radicale nieuwe aanpak in de manier waarop u met potentiële klanten omgaat. Bekijk de buyer’s journey.

Uniek… net als iedereen

Iedere klant is uniek. Voordat een potentiele klant besluit om met uw bedrijf zaken te doen, doorloopt hij meerdere stadia. In ieder stadium heeft een klant weer andere behoeften. Omdat iedere klant uniek is, wilt u weten wat een individuele klant precies nodig heeft op een specifiek moment. Hier kunt u uw acties op toespitsen. De ‘buyer’s journey’ van uw doelgroep is hierbij essentieel.

Inzicht in de buyer’s journey

Bij de buyer’s journey ligt de focus op het vastleggen en analyseren van activiteiten, contactmomenten en sociale gedragingen. Door het verzamelen van deze data bent u in staat om de persoonlijke behoeften en bewegingen van uw klanten in kaart te brengen. Met inzicht in de buyer’s journey kunt u vervolgens beter inschatten wat de klant tijdens zijn reis nodig heeft. Bekijk op welke manier uw organisatie daarop, individueel maar wel op grote schaal, kan inspelen.

Aan de slag met klantgericht ondernemen

Wilt u ook meer omzet genereren door klantgericht te ondernemen? Download dan vandaag de whitepaper over de buyer’s journey en leer meer over diverse gerelateerde onderwerpen zoals:

  • Hoe u inzicht kunt krijgen in de buyer’s journey
  • Waarom u data van verschillende bronnen moet verbinden
  • Hoe u van analyse naar eventdriven marketing kunt gaan
  • Waarom organisaties als netwerk moeten fungeren
  • De cruciale rol van een CRM-systeem

 

Download de whitepaper
Download