Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Business Intelligence naar de cloud: vijf redenen om te verhuizen

5 Reasons to Move Your BI to the Cloud

Business intelligence op de traditionele on premise-omgeving loopt soms tegen verschillende beperkingen aan waardoor de bedrijfsvoering niet optimaal werkt. Door business intelligence naar de cloud te verhuizen, kunnen deze restricties weggenomen worden. 

On premise-oplossingen kent zijn barrières

In een traditionele, on premise-omgeving loopt business intelligence regelmatig tegen zijn grenzen.  Denk bijvoorbeeld aan goede beveiliging. Die werpt soms extra drempels op waardoor het moeilijk wordt om snel bij de juiste data te komen. Daarnaast is op sommige piekmomenten extra rekenkracht nodig of meer opslagruimte. Bij lokale hosting moet dan in de server gesleuteld worden en daar gaat tijd overheen. Als er direct geschaald zou kunnen worden, vergroot dat de flexibiliteit.

Uniforme methodieken helemaal of deels in de cloud

Ook zou het handig zijn als er binnen de organisatie met veel en complexe databronnen wordt gewerkt, er met een uniforme manier kan worden gewerkt. Vaak gebeurt dat nog in code en starre ETL-processen. Alles direct naar de cloud verhuizen zou de bovenstaande barrières kunnen wegnemen. Maar stap voor stap richting cloud verhuizen kan ook, door voor een hybride oplossing te kiezen.

Vijf voordelen van business intelligence in de cloud op een rij

  1. Dataveiligheid zonder drempels
  2. Ad hoc rekenkracht vergroten
  3. Ad hoc opslagcapaciteit vergroten
  4. Eenduidige, overzichtelijke datasets
  5. Gedeeltelijk naar de cloud en on premise

In de whitepaper “5 Reasons to Move Your BI to the Cloud” staan de bovenstaande vijf mogelijkheden van BI in de cloud helder uiteengezet.

 

Download de whitepaper
Download