Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Business Intelligence in de zorg

Geef kostenmanagement en productiviteit een boost

Zorgorganisaties moeten in toenemende mate rekening houden met bewust consumentgedrag, marktwerking en complexiteit van zorgprocessen. Hierdoor neemt de interesse in de mogelijkheden van Business Intelligence in de zorg toe. Het management van zorginstellingen ziet in dat goede informatie essentiëel is voor het nemen van de juiste beslissingen.

Kosten besparen met Business Intelligence in de zorg

BusinessWeek Research Services heeft eind 2008 onderzoek gedaan naar de visie van senior managers uit grote zorginstellingen op de voordelen van het ontwikkelen van een gemeenschappelijk business intellegence platform voor het analyseren van klinische, operationele en financiële data. De hypothese was dat zorgaanbieders effectievere beslissingen kunnen nemen omtrent patiëntenzorg, kostenbeheersing, organisatieperformance en patienttevredenheid wanneer data uit gescheiden systemen geintegreerd, accuraat en realtime wordt aangeboden aan gebruikers.

Heeft uw zorginstelling al een Business Intelligence-strategie?

Uit dit ondezoek blijkt onder andere dat beoogde kostensparingen de belangrijkste driver zijn voor business intellegence initiatieven in de zorg, gevolgd door verbetering van behandelresultaten. Lees verder over de noodzaak voor een strategische benadering van business intelligence programma’s voor zorgorganisaties.

 

Download de whitepaper
Download