Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Business Intelligence: A Guide for Midsize Companies

De complete BI-gids voor middelgrote organisaties

Business intelligence (BI) stelt gebruikers in staat hun organisatie te analyseren en om plannen en resultaten beter te begrijpen. Het geeft organisaties inzicht in wat goed werkt en helpt hen potentiele probleemgebieden te identificeren om zo op tijd de juiste maatregelen te nemen.

Toekomst voorspellen
Bij veel organisatie ligt de focus op het stroomlijnen van processen, het werven van klanten, inkomsten laten toenemen en de concurrentie voorblijven. Bij diezelfde organisaties ligt ook vaak de gedachte dat er meer tijd besteedt moet worden aan het analyseren van wat alles wat er gaande is en aan het voorspellen en plannen van de toekomst, in plaats van werknemers die continu brandjes proberen te blussen en het oplossen van operationele problemen op basis van een ‘gevoel’.

Thema’s whitepaper
Nu gebruiken de meeste grote bedrijven Business Intelligence al als een middel om de concurrentie voor te blijven, maar ook ditzelfde middel kan ook door middelgrote bedrijven ingezet worden. Deze whitepaper gaat dieper in op wat Business Intelligence kan betekenen voor de middelgrote bedrijven. Zo worden er een aantal thema’s behandeld, namelijk:

  • Tekenen dat de organisatie een BI-oplossing nodig heeft;
  • Wat is Business Intelligence?;
  • Uitleg van de verschillende BI-componenten;
  • Wat zijn de voordelen van BI?;
  • Implementatie van BI;
  • Waar naar te kijken bij het zoeken naar een BI-product;
  • Waar naar te kijken bij het zoeken naar een BI-leverancier;

Download de whitepaper
Download de volledige whitepaper waarin bovenstaande onderwerpen uitgebreid aan bod komen en wordt uitgelicht hoe BI organisaties van elke grootte kan helpen om de performance te verbeteren.