Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Burn-out voorkomen met vitaliteitsmanagement

Gezonde werknemers zijn productiever

Organisaties kampen tegenwoordig allemaal met een hoge werkdruk. Dat komt onder andere door technologische ontwikkelingen, die elkaar zo snel opvolgen dat onze hersenen die niet kunnen bijhouden. Daarnaast willen veel organisaties zo efficiënt mogelijk werken. Dat komt er op neer dat er met minder mensen, meer werk verzet moet worden. Niet alle medewerkers zijn hier even goed tegen bestand en kunnen zich niet snel aanpassen aan continue veranderingen. Het blijkt dat de meest vitale en gezondste werknemers het productiefst en veerkrachtigst zijn, en minder vatbaar zijn voor burn-outs en stress-gerelateerde klachten.

Wat is vitaliteitsmanagement in organisaties?

Vitaliteitsmanagement behelst meer dan fysieke gezondheid en duurzame inzetbaarheid alleen. Hierbij hoort ook hoe een medewerker in zijn vel zit en hoe veerkrachtig die is. Gezonde voeding, voldoende beweging en een goede balans tussen werk en privé spelen daarin hoofdrollen. Met het oog op de vergrijzing is vitaliteit een steeds belangrijker thema in organisaties, want juist op latere leeftijd heeft levensstijl het grootste effect op gezondheid. Lees meer over het vergroten van vitaliteit in de whitepaper Aan de slag met vitaliteit.

Wat leveren gezonde werknemers u op?

Uit onderzoek van CapGemini blijkt dat gezondere werknemers het bedrijfsleven 2,6 miljard euro per jaar opleveren. Behalve geld, biedt het ook andere voordelen als:

  • hogere productiviteit
  • hogere klanttevredenheid
  • u bent aantrekkelijker als werkgever

Verminder burn-outs en stresgerelateerde klachten

Investeren in de gezondheid van uw medewerkers loont dus weldegelijk! Dit whitepaper geeft u een uitgebreid stappenplan om te transformeren naar een vitale organisatie, waarin op een andere manier wordt gewerkt en georganiseerd. Aan bod komen onder andere:

  • persoonlijk leiderschap
  • feedback vragen, geven en ontvangen
  • slim vergaderen en de balans tussen werk en privé

Download het whitepaper en ga aan de slag met vitaliteitsmanagement!