Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Bulkverwerking van formulieren kinderspel bij gemeente Nijmegen

Formulieren verwerken met formulierherkenningsoplossing

Bij elke gemeente en overheidsinstelling krijgen ze te maken met formulieren. Dit kan variëren van aanvragen en meldingen tot facturen en vragenlijsten. Natuurlijk wordt de wereld steeds digitaler, maar gemeenten en overheidsinstellingen zijn verplicht om ook de papieren communicatie in stand te houden. Hierdoor moet er elke maand een enorme stapel papier verwerkt worden.

De gemeente Nijmegen ontvangt en verwerkt maandelijks ruim 5000 formulieren. Hoe kan deze administratieve verwerking zo simpel en efficiënt mogelijk verlopen? De gemeente Nijmegen koos voor een formulierherkenningsoplossing, welke zorgt voor het scannen, herkennen, beoordelen en doorsturen van binnenkomende formulieren. De formulierherkenningsoplossing wordt inmiddels ook gebruikt voor bulkaanschrijvingen en factuurverwerking. Het resultaat hiervan is een volledig geautomatiseerde formulierherkenning, waardoor de administratieve last bij onder andere Sociale Zaken tot een minimum is beperkt.

Lees in de praktijkcase meer over de automatische beoordeling, de vermindering van handmatige acties en bulkaanschrijvingen.