Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Bring Your Own voor gebruikers

Consequenties van BYO voor gebruiker, IT en organisatie

De ‘Consumerization of IT’ en de ‘It’s about ME-attitude’ van gebruikers hebben gezorgd dat Bring Your Own (BYO) een van de meest besproken trends is van deze tijd. Dit heeft consequenties voor gebruikers, de IT-afdeling en de gehele organisatie. De grenzen tussen zakelijk en privé vervagen en gebruikers gedragen zich als consumenten en willen zo behandeld worden.

Waar vroeger de IT-afdeling bepaalde hoe en met welke apparatuur en infrastructuur gewerkt moest worden, bepaald de gebruiker dit tegenwoordig steeds vaker. Deze ‘Consumerization of IT’ heeft alles te maken met de verandering in de mindset van gebruikers. Zij willen zelf in controle zijn en vrijheid en keuze hebben.

De gebruiker denkt dat alles kan, IT moet het faciliteren. Dat laatste klopt als het gaat om de infrastructuur en beveiliging. Echter heeft BYO ook direct te maken met HR, Finance en Legal. Beleid, richtlijnen en regelgeving zullen door deze afdelingen opgesteld, gedicteerd, geimplementeerd en gecontroleerd moeten worden.

Lees in deze whitepaper alles over de consequenties van Bring Your Own voor gebruikers, de IT-afdeling en de gehele organisatie.