Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Breng je data tot leven

De meeste bedrijven baseren hun businessmodellen en operaties op data. We verzamelen steeds meer data op steeds meer verschillende manieren. Hiermee hebben we ook steeds meer data om te structureren en te analyseren en dit blijkt voor veel bedrijven een flinke opgave. Steeds meer bedrijven gaan op zoek naar tools en methoden om dit werkbaar te maken. Een van deze oplossingen is het inzetten van datavisualisatie. 

Wat is datavisualisatie

In een eerdere blog hebben je al het verschil tussen datavisualisatie en infographic al uitgelegd. Heb je dat gemist? Lees het hier. Datavisualisatie is het communiceren van informatie op een duidelijke en effectieve manier. Door het gebruik van grafische hulpmiddelen zoals grafieken die zowel statisch als dynamisch ingezet kunnen worden, worden ingewikkelde datasets begrijpelijk en laagdrempelig gemaakt.

Waar moet je op letten?

Om datavisualisatie succesvol in te zetten en te gebruiken in je bedrijfsstrategie moet het voldoen aan een aantal voorwaarden

  1. De informatie moet relevant en functioneel zijn
  2. De cijfers moeten integer zijn en gebaseerd op de waarheid
  3. De informatie moet in de juiste vorm gepresenteerd zijn en een duidelijke structuur bevatten

Er zijn veel verschillende manieren om aan de slag te gaan met datavisualisatie. Er zijn veel verschillende tools  met allemaal verschillende mogelijkheden. Je kunt gebruik maken van de mogelijkheden binnen Microsoft Excel, maar om iets ingewikkeldere en mooiere visualisaties te maken zijn er ook speciale tools te verkrijgen. 

Zelf aan de slag met datavisualisatie?

Tijdens de incompany training datavisualisatie gaat de trainer met jouw team aan de slag om het maximale uit de datavisualisaties te halen. Bekijk de training