Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Brandmanagement zet je internationaal op de kaart

Zet een sterk, onderscheidend merk neer

Brandmanager of corporate communicatiemanagers van bedrijven en onderwijsinstellingen hebben de zware taak om hun merk te laten schitteren. Lokaal, regionaal en internationaal moet er een sterk merk staan dat aantrekkingskracht en vertrouwen uitstraalt. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe val je op tussen concurrenten die zich net zo veel uiten in de offline als online wereld? Het is niet een kwestie van even de site opfrissen of het logo oppoetsen. Onderscheiden van de rest begint bij de organisatie.

Samen sta je sterker

Medewerkers zijn het fundament van van je merk. Daarom moeten zij overtuigd zijn van het grote belang dat verandering en vernieuwing goed is. Alleen dan worden ze intrinsiek gemotiveerd, en maken zij het merk en de aantrekkingskracht ervan nog groter. Dat lukt maar op één manier, openstaan voor de lokale en regionale klanten. Op die manier kun je je branding slimmer aanpakken. De whitepaper gaat dieper hierop in.

3 ingrediënten voor de juiste uitstraling

Voordat je externe waarde kunt creëren dien je natuurlijk allereerst alle interne informatie op orde te hebben. Zorg voor een kernachtig verhaal dat in alle communicatie consistent, consequent en constant wordt doorgevoerd. Wil je dit goed aanpakken? Sta dan stil bij de drie ingrediënten voor een sterk merk:

  1. De rol van mensen en gedrag bij het bouwen van een sterk merk
  2. Het veranderen van processen voor global branding
  3. De rol van technologie bij branding

Werken aan succes

Hoe ga je van een passieve houding naar co-creatie. Hoe zorg je dat jouw merk niet sterk wordt door te zenden, maar door te luisteren en te vragen en door debat. In deze whitepaper lees je hoe je mensen, processen en technologie samenbalt tot een sterk internationaal merk. Lees alle ins en outs in Hoe bouw je een sterk corporate merk? en neem een voorsprong op de concurrentie.

 

Download de whitepaper
Download