Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

BPM: maak effectief gebruik van processen

De derde weg naar echte klantgerichtheid

Bedrijfsprocessen zorgen dat er gebeurt wat er moet gebeuren. Voor elk product of dienst binnen de organisatie. Elke klant heeft aan het einde van elk proces weer profijt, terwijl een organisatie daar zo min mogelijk geld en moeite aan heeft besteed. Elke organisatie heeft toch deze soepel draaiende machine in gedachten?

Ontdek in deze whitepaper hoe de inzet van Business Process Management (BPM) kan leiden tot een snel en doeltreffend alternatief voor een lang applicatietraject. Maximaliseer de bestaande investering, maak effectief gebruik van processen welke snel en automatisch maatwerk leveren voor klanten.

De wereld van mobile, social en big data
In deze social, mobile en big data wereld staat de klant nog meer centraal dan ooit te voren. Daarom is het belangrijk om niet door te gaan op dezelfde voet, maar te beseffen dat de organisatie niet stil kan staan. Het is belangrijk om bedrijfsprocessen nog scherper onder de loep te nemen en te beseffen dat:

  • De klant altijd centraal staat
  • Mobile en social media nieuwe verplichtingen met zich mee brengt, maar ook nieuwe kansen dankzij big data en analytics.

Uit onderzoek onder 832 bedrijven komt naar voren dat bij een omzet van boven de 50 miljoen dollar 84% service als een belangrijk element voor de winstgevendheid ziet. Bij 59% van de bedrijven resulteerde slechte service ook als grote kostenpost. Dat is ook de reden dat bij veel organisaties het besef komt dat elk proces uiteindelijk klantgericht is.

3 stappen naar klantgerichte processen
Begin vandaag nog met klantgerichte processen. Voor BPM-succes zijn er drie belangrijke elementen om in de gaten te houden:

  1. Het juiste eerste project: strategisch, meetbaar en snel
  2. Een center of excellence voor vervolgsucces
  3. Werken aan culturele volwassenheid.

Meer te weten komen over de bovenstaande BPM-successen, de barrières, uitdagingen of een oplossingsgerichte aanpak? Download de whitepaper en lees meer over Business Process Management en klantgerichtheid.

 

Download de whitepaper
Download