Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

BPM in de Cloud: intelligent bedrijfsplatform

Strategic Business Process Management in the cloud

Business Process Management (BPM) als strategie heeft een grote invloed op de cloud. Zonder BPM zal de cloud nog steeds een passieve omgeving zijn. Dit bespaart bedrijven ongetwijfeld geld en elimineert een aantal operationele problemen, maar daar blijft het dan ook bij. Zonder bedrijfsprocessen kan de cloud sommige beloftes niet waarmaken. 

Next generation BPM: het intelligente bedrijfsplatform in de cloud

Intelligente organisaties vereisen tegenwoordig een strategisch intelligent bedrijfsplatform (iBP). Strategisch BPM in de cloud maakt het voor de automatisering van bedrijfsleiderschapsactiviteiten mogelijk om beleid en strategie te koppelen aan de zakelijke resultaten. Deze mogelijkheid is erg belangrijk voor organisaties. De verkorte strategische planning cycli van tegenwoordig moeten wekelijks of dagelijks veranderingen kunnen ondergaan. ‘Vijf jaren plannen’ zijn niet langer relevant.

Cloud computing is voor de meeste mensen een bekende term. Het centrale concept wat bedrijven gebruiken voor cloud computing is het leveren van ‘Everything as a Service’ (EaaS). Dit principe kan ook toegepast worden op Business Process en Business Process Management.

BPM Platform as a Service (BPMaaS)

BPM Platform as a Service, het belangrijkste element van de iBP aanpak, levert de middelen voor de ontwikkeling en het beheer van business processen. Dit alles gaat aan de hand van BPMS tools ondersteunt door cloud services. De gebruiker beheert de onderliggende cloud infrastructuur niet want dat is IaaS. De gebruiker heeft controle over de BPMS en de ingezette bedrijfsprocessen (BPaaS).

Strategische BPM in de cloud

Lees in deze whitepaper meer over het toepassen van BPM in de cloud. De whitepaper gaat onder ander dieper in op de verschillende cloud-vormen, Innovatie as a business process, de te nemen stappen naar een innovatie bedrijfsproces en meer over process on demand. Download de whitepaper geheel vrijblijvend.

 

Download de whitepaper
Download