Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

BPM 2.0 door combinatie met Cloud Computing

Strategic Business Process Management in the cloud

Business Process Management (BPM) heeft vele invloed op cloud. Cloud zonder BPM zal nog steeds een passieve omgeving zijn. Door alleen te kiezen voor cloud bespaart organisaties natuurlijk wel geld en elimineert een aantal actieve problemen, maar dat is dan ook alles. Zonder bedrijfsprocessen is het voor de cloud onmogelijk om sommige beloftes waar te maken.

Cloud computing en BPM

Cloud computing is voor organisaties een bekende term. Het centrale concept wat bedrijven gebruiken voor cloud computing is het leveren van ‘Everything as a Service’ (EaaS). Dit principe kan ook toegepast worden op Business Process en Business Process Management. Hieronder staan de drie mogelijkheden die er zijn:

  1. Infrastructure as a Service (IaaS)
  2. BPM Platform as a Service (BPMaaS)
  3. Business Process as a Service (BPaaS)

Infrastructure as a Service IaaS

IaaS is een voorziening op basis-niveau van puur technologische elementen. Dit is inclusief verwerking, opslag, netwerken en andere hulpmiddelen voor de basis cloud-benodigdheden.

BPM Platform as a Service (BPMaaS)

BPM Platform as a Service, het belangrijkste element van de iBP aanpak, levert de middelen voor de ontwikkeling en het beheer van business processen. Dit alles gaat aan de hand van BPMS tools ondersteunt door cloud services

Business Process as a Service (BPaas)

BPaaS levert live bedrijfsprocessen die gebruikt worden door klanten, leveranciers, medewerkers en handelspartners.

BPM in de cloud

Deze whitepaper gaat dieper in op de toepassing van BPM in de cloud. Lees meer over de verschillende cloud-vormen, Innovatie as a business process, de te nemen stappen naar een innovatie bedrijfsproces en over process on demand. Download de whitepaper direct en vrijblijvend.

 

Download de whitepaper
Download