Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Bouw een veilig en transparant fundament voor AI

Bereid je voor op de AI-revolutie

Steeds meer bedrijven kijken vol verwachting richting AI als belangrijk onderdeel van hun toekomstplannen. Misschien denk je eraan om chatbots in te schakelen om je klanten nog beter te bedienen of wil je AI inzetten om bepaalde administratieve taken te automatiseren. Wat je plannen voor de toekomst ook zijn, het is goed om ons te beseffen dat het inzetten van AI niet over één nacht ijs gaat. Buiten de operationele uitdagingen is het ook belangrijk om ook het vertrouwen en de transparantie van AI aan te pakken. Hebben medewerkers geen vertrouwen in de resultaten van het AI-project, dan kan het project ook geen waardevolle bijdragen leveren aan de toekomst van de onderneming.

Geen transparantie en vertrouwen? Geen succes…

Wanneer medewerkers geen vertrouwen hebben in de resultaten van het AI-project, dan kan het project ook geen waardevolle bijdragen leveren aan de toekomst van de onderneming. In de praktijk gebeurt het maar al te vaak dat veelbelovende projecten nooit effectief worden ingezet omdat de onderneming de resultaten niet 100% vertrouwen. Stel je voor dat achteraf zou blijken dat het model een bepaalde groep klanten uitsluit omdat onvoldoende data beschikbaar was in de testfase. Het zou je niet alleen behoorlijk veel geld kosten, ook je imago krijgt hierdoor een behoorlijke deuk.

AI toelichten en begrijpen

Met de tools binnen de IBM cloud is het mogelijk om jouw AI-projecten te ontwikkelen, beheren en draaien in een transparante omgeving. Hoe dit precies werk, lees je in deze whitepaper. Eén belangrijk onderdeel lichten we al kort toe.

  • AI toelichten en begrijpen: Het systeem logt alle data die door het AI-model worden verwerkt. Hierdoor kan men altijd terugkijken naar de oorsprong van de uitkomst. Dit is niet alleen belangrijk bij audits en compliance checks, ook data-analisten maken gretig gebruik van deze data. Gebruikers kunnen elke transactie bestuderen en zo krijgen zo inzicht in waarom en hoe het model tot een bepaalde conclusie kwam.

Wil jij graag weten hoe IBM jou verder kan helpen in jouw reis richting kunstmatige intelligentie? Download dan deze solution brief en zorg voor transparantie en vertrouwen bij jouw AI-projecten.

 

Download de whitepaper
Download