Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Boosting enterprise security with integrated log management

Optimale IT-beveiliging met log management

IT-organisaties van uiteenlopende grootte worden geconfronteerd met enorme uitdagingen als het gaat om de beveiliging van hun computernetwerken en naleving van de nieuwste veiligheidsvoorschriften. Deze whitepaper beschrijft een geïntegreerde aanpak voor het verminderen van potentiële veiligheidsrisico's en het vergemakkelijken van compliance, en laat een oplossing zien die organisaties kan helpen om een stap voor te blijven op de nieuwste bedreigingen.

Met logmanagement voldoen aan compliance-eisen
De meeste organisaties gebruiken diverse oplossingen voor het verzamelen, analyseren, archiveren en opslaan van grote volumes event logs om te kunnen voldoen aan de uiteenlopende eisen van het interne IT-beveiligingsbeleid, standaarden binnen de branche en overheidsvoorschriften.
De event data, gegenereerd door honderden netwerk- en security-devices, servers, besturingssystemen, applicaties en andere endpoints die doorgaans onderdeel zijn van de zakelijke IT-omgeving, bevatten een schat aan informatie. Helaas kan deze informatie niet effectief benut worden door bestaande management oplossingen.

Vaak worden cruciale incidenten over het hoofd gezien, omdat de informatie die nodig is om de betekenis van het incident te herkennen, is verspreid over meerdere silo's van informatie. Daar komt nog bij dat veel regelgevende instanties een formele benadering van log- en security management vragen. Organisaties die worstelen om de integriteit van hun IT-middelen te behouden of die moeite hebben om te voldoen aan compliance-eisen, kunnen profiteren van een uitgebreide log management oplossing die helpt om de complexiteit van informatiebeveiliging te reduceren.

Met logmanagement veiligheidsrisico’s verminderen
Bij de evaluatie van log managementoplossingen, moeten organisaties nagaan hoe ze de loggegevens kunnen gebruiken om belangrijke functies te ondersteunen door de hele IT-omgeving heen, waaronder:

  • Kan de oplossing zorgen voor effectieve controle en notificaties over bedreigingen om werking van het netwerk van dag-tot-dag te ondersteunen?
  • Kan de oplossing helpen om compliance reporting en auditing, zoals voorgeschreven door het interne beveiligingsbeleid en regelgevende instanties, te vergemakkelijken?
  • Voldoet de oplossing aan de beveiligings-, schaalbaarheid- en workflow-behoeften van uw IT-organisatie?

Lees verder over een oplossing die uitgebreide log management mogelijkheden integreert met krachtige monitoring, event correlatie, notificaties van bedreigingen, rapportage en auditing technologieën en zo aan de eisen kan voldoen van elk willekeurig IT security management programma.