Roundtable: governance en monitoring van Teams

5 August 2020, 13.24afbeelding Roundtable: governance en monitoring van Teams

Tijdens de Rapid Circle roundtable van 20 mei ontmoetten vertegenwoordigers van Heineken, NN, ABN Amro, ASML, Ahold Delhaize, Philips en Shell elkaar virtueel. Ze hadden het over de uitrolstrategie, governance en adoptie en implementatie van Microsoft Teams. Hoe stimuleren zij het gebruik van Microsoft Teams in de organisatie? En hoe maken zij gebruikers bewust van de waarde en gevoeligheid van de informatie die zij delen met externen? Hoe maken zij gebruikers bewust van de waarde en gevoeligheid van de informatie die zij delen met externen?

Lees verder

Starten met device compliance doe je zo!

29 July 2020, 10.12afbeelding Starten met device compliance doe je zo!

De laptop die je dagelijks gebruikt herbergt waarschijnlijk een schatkist aan zakelijke informatie, maar geeft ook toegang tot klantgegevens, offertes en inkoop opdrachten. Afhankelijk van je functie staan hier wellicht ook (bijzondere) persoonsgegevens bij. Data die je onder geen enkele omstandigheid buiten de deur wilt hebben. Dus wat te doen als jouw laptop wordt gestolen? Of je vergeet je laptop in de trein of in een wegrestaurant?

Lees verder

10 Power Automate best practices die je leven zullen veranderen!

22 July 2020, 10.44afbeelding 10 Power Automate best practices die je leven zullen veranderen!

Houd jij ook zo van Power Automate? Het is een schitterende tool om diverse taken mee te automatiseren en om business logic mee te developen. Na 3 jaar bij verschillende klanten intensief met dit product gewerkt te hebben bedacht ik deze top 10 lijst. Want we houden allemaal van lijstjes (en clickbait titels). Ik heb de tips in 3-en gesplitst. Tips voor, tijdens en na het bouwen van je Flow in Power Automate.

Lees verder

Virtueel klaslokaal: learnings & tips

14 July 2020, 13.20afbeelding Virtueel klaslokaal: learnings & tips

Onderwijs op afstand is iets wat we steeds meer zullen gaan zien, met name in het hoger onderwijs omdat hogescholen en universiteiten vooralsnog slechts beperkt open zijn en het meeste onderwijs voorlopig online blijft. Het virtuele klaslokaal is in een stroomversnelling gekomen door COVID-19, een flinke omslag in vergelijking met traditioneel lesgeven. In deze blog zetten we de voor- en nadelen op een rijtje en geven we handige tips voor de inzet van software en hardware.

Lees verder

De 1,5-meter-school en de impact op het IT-landschap

8 July 2020, 09.00afbeelding De 1,5-meter-school en de impact op het IT-landschap

Volgens de Onderwijsraad heeft het Nederlandse onderwijs gerichte investeringen nodig om te voorkomen dat het, door de gevolgen van de pandemie, van de rails raakt. Problemen in het onderwijs die al langer spelen worden groter door de coronacrisis. Zo worden de kansenongelijkheid en het lerarentekort nijpender. Welke impact heeft de 1,5-metersamenleving op het onderwijs? En welke technologiekansen kun jij benutten om relevant te blijven als onderwijsinstelling? In dit blog bieden we jou meer inspiratie.

Lees verder