Digitalisering bij de overheid

30 October 2019, 10.00afbeelding Digitalisering bij de overheid

Het Nationaal Archief in Den Haag bevat meer dan 137 kilometer aan papier. Het is de weerslag van honderden jaren regeren en besturen. Rij na rij aan archiefkasten vol met documenten. Dan zijn er nog provinciale archieven en een flink aantal gemeentearchieven. Om te zorgen dat deze enorme papierberg niet elk jaar verder groeit, streven alle overheden ernaar om zoveel mogelijk te digitaliseren. Hoe staat het met de papierloze overheid?

Lees verder

Wat kan Windows Virtual Desktop voor jóu betekenen?

23 October 2019, 09.32afbeelding Wat kan Windows Virtual Desktop voor jóu betekenen?

Op de moderne werkplek gebruiken mensen moderne applicaties en persoonsgeboden devices. Toch? Niet altijd. Sommige organisaties stellen géén persoonsgeboden devices ter beschikking aan hun medewerkers. Voor bepaalde applicaties of scenario’s is een persoonsgeboden device niet de volledige oplossing. In welke situaties is dit het geval?

Lees verder

Voorkom deze vier herkenbare frustraties tijdens een vergadering

23 October 2019, 08.42afbeelding Voorkom deze vier herkenbare frustraties tijdens een vergadering

Op de werkvloer maken we volop gebruik van technologische ontwikkelingen, maar er is één ruimte waar dit nog nauwelijks is doorgedrongen: de vergaderruimte. Daar werk je nog steeds met ouderwetse flipovers, USB-sticks, beamers en HDMI-kabels. Dat kan anders. Daarom zet ik vier herkenbare frustraties op een rij mét een bijbehorende oplossing.

Lees verder

De toekomst van ict-veiligheid? Zero Trust!

9 October 2019, 09.28afbeelding De toekomst van ict-veiligheid? Zero Trust!

Eerder dit jaar bezocht ik, samen met collega’s Dennis Schellekens en Martijn Bloem, de Microsoft Inspire-conferentie. Security in het algemeen en het Zero Trust-concept in het bijzonder waren hot topics. In deze blog neem ik je mee in onze gedachten rondom Zero Trust, een relatief nieuwe manier van denken over veiligheid die ons zal helpen onze digitale wereld beter te beschermen.

Lees verder