Softwareontwikkeling outsourcen: waarom zou je dat doen?

13 September 2019, 15.40afbeelding Softwareontwikkeling outsourcen: waarom zou je dat doen?

Tja, waarom zou je inderdaad ervoor kiezen om het ontwikkelen van software uit te besteden aan een externe partij? Je hebt jouw zaken toch prima voor elkaar: top IT-personeel, super UX-designers, kennis van de modernste programmeertalen, micro-services en ga zo maar verder. De kennis en capaciteiten van derden heb jij helemaal niet nodig! Of toch wel…

Lees verder

Kwaliteit voorspellen met de Smart Industry Assistant

11 September 2019, 10.41afbeelding Kwaliteit voorspellen met de Smart Industry Assistant

Bright Cape heeft de Smart Industry Assistant (SIA) ontwikkeld om de hoeveelheid productieafval te reduceren en de winstgevendheid te verhogen. Wereldwijd valt er voor de manufacturing-industrie nog heel wat te winnen op het gebied van analytics, zeker wat betreft het optimaliseren van productieprocessen.

Lees verder

Vier redenen om tóch een back-up te maken van je Office 365-data

28 August 2019, 00.00afbeelding Vier redenen om tóch een back-up te maken van je Office 365-data

Meer dan eens kijken we in verbaasde gezichten als we het hebben over het maken van een back-up van Office 365-data. ‘Office 365 draait toch in de cloud, dan is mijn data toch beschermd door Microsoft?’ Dat is deels waar. Microsoft investeert voortdurend in hun infrastructuur om zo te zorgen voor een hoge beschikbaarheid van de Office 365-omgeving. Maar data? Daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Met een goede back-up bescherm je jezelf tegen de volgende situaties.

Lees verder

Hoe bescherm ik mijn organisatie tegen veelgebruikte hack-methodes?

27 August 2019, 15.00afbeelding Hoe bescherm ik mijn organisatie tegen veelgebruikte hack-methodes?

Wellicht dat je de term “password spray attacks” wel eens gehoord of gelezen hebt. Bij een dergelijke aanval probeert een hacker wachtwoorden te raden. Dat doet zo iemand door met een grote hoeveelheid veel voorkomende wachtwoorden in te loggen. Dat kan met willekeurige gebruikersnamen gebeuren, of juist met een paar die heel bewust uitgezocht zijn. Van de crediteurenadministratie bijvoorbeeld...

Lees verder

Een betere of andere versie van jezelf, zie je het al voor je?

12 August 2019, 10.54afbeelding Een betere of andere versie van jezelf, zie je het al voor je?

Met collega’s Maurice Breed en Martijn Bloem bezocht ik de Microsoft Inspire-conferentie in Las Vegas, eerder deze maand. Vol inspiratie en nieuwe ideeën kwamen we terug. De komende tijd zullen we onze inzichten delen in een aantal blogs. In deze blog lees je alles over het hologram dat Microsoft ontwikkelde. Dit hologram transformeert een spreker in een digitale versie van zichzelf die een andere taal spreekt. Het ging ons voorstellingsvermogen bijna te boven.

Lees verder