Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Blog in business

Herken je dat? Marketing legt in hun activiteiten de focus op content marketing en vervolgens moet jij aan de bak. Maar hoe dan? En wanneer? Je bent immers al druk genoeg. Zo zien wij het:

 

Het is al lang niet meer zo dat marketing (en sales) alleen iets is van de marketing en sales professional. Ben je consultant dan zul je vaker een pre-sales rol innemen. Hetzelfde geldt voor marketing. Als ambassadeur van je organisatie wordt je steeds vaker gevraagd om je kennis te delen, content te maken en zo (nieuwe )klanten te informeren, inspireren en aan te trekken.

 

Bloggen en het delen van kennis neemt een heel belangrijke plek in binnen de website van e-office. In het magazine vind je blogposts, whitepapers, video’s en meer. We zien dat ook terug in de website analytics. Onze blogposts staan altijd in de top 10 van de meest bezochte pagina’s.

 

e-office magazine
klik op de afbeelding voor een kijkje in het magazine

 

1+1=3
Door in te zetten op content zoals blog, bouw je aan je herkenbaarheid. Denk je dat je klanten geen blogs lezen? Je vergist je. Mensen nemen steeds meer de tijd om zich inhoudelijk goed voor te bereiden voordat ze een aankoopbeslissing maken. Ze googlen en surfen zich rot op zoek naar inhoudelijke informatie die hen helpt bij de juiste keuze. Je helpt ze dus enorm op weg met informatie die helpt bij het maken van de juiste beslissingen en hun keuzes te onderbouwen.
Natuurlijk schrijf je je blog voor je klant of potentiele klant, maar ook Google is gek op content. Door te gaan bloggen versterk dus tevens je online vindbaarheid.
Bloggen is dus een goede manier om je expertise te delen. En door te delen wat jij weet, kan je je klant inspireren tot en bouw je direct aan je eigen merk.

 

Een goed onderwerp
Natuurlijk moet de inhoud van je blog hout snijden. Je artikel kan bijvoorbeeld gaan over een herkenbare businessdriver, over nieuwe functionaliteit in die technologie of over trends in de markt. Weet je niet zeker of je onderwerp voldoende aanspreekt of dat de schrijfstijl lekker leest, vraag dan gerust je marketingcollega om feedback. Die kan vaak helpen om je blog nog scherper te krijgen.

 

Fanbase
Ben je lekker aan het bloggen, dan zal je zien dat je daadwerkelijk een publiek gaat opbouwen. En uiteindelijk zal jouw investering in het corporate blog zorgen voor een fanbase. Je zult al snel merken dat relaties je artikelen waarderen als je blog wordt gedeeld op social media of men reageert op je bericht (vergeet dan vooral niet om die reactie te beantwoorden). Vraag ook je netwerk (collega’s bijvoorbeeld) om je artikel te delen via social media. Je doet dat vanzelfsprekend ook terug.

 

Verdeel en heers
Ben je te druk om te bloggen? Gebruik de vakantieperiode dan eens om onderwerpen te bedenken, onderzoek te doen en alvast te gaan schrijven. Vervolgens publiceer je deze blogs verdeeld over de aankomende maanden.

 

Beeldtaal
Niet sterk met woorden? Kies dan voor beeld. Steeds meer bedrijven ontdekken de kracht van beeldtaal en bouwen aan hun corporate identiteit met behulp van visual content. Ja ook in B2B. Je kunt daar bijvoorbeeld instagram of pinterest voor gebruiken. Belangrijk is dat het beeld aansluit op de corporate cultuur. Laat beeld de passie van de organisatie uitstralen of nog beter jouw passie als professional. Opvallen doe je natuurlijk door creatief te zijn. Een voorbeeld van visual content in B2B zijn Fedex en General Electric (bron: lovable marketing).

 

Een ander goed alternatief voor tekst is video. Maak eens een vlog (niet langer dan 2-3 minuten). Aan een smartphone met videocamera functie heb je in principe al genoeg. Of gebruik de webcam van je laptop. Een vlog hoeft er namelijk helemaal niet gelikt uit te zien. Hoe persoonlijker het is, des te meer het aanspreekt. Ik ben daar zelf ook mee aan het ‘experimenteren’. De volgende keer een aantal tips voor vlogging.