Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Binnen een half uur aan de slag met Microsoft Teams

De gids voor het inrichten van een projectorganisatie

Microsoft Teams is de chatdienst van Microsoft en volledig geïntegreerd met Office 365. Tools die medewerkers dag in dag uit gebruiken worden samengebracht. Zoals de naam al doet vermoeden, kan je in Teams makkelijk met één team samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan een team wat voornamelijk buiten het kantoor aan het werk is. Je kan verschillende teams aanmaken, maar ook meerdere kanalen binnen één team zijn mogelijk.

Wat kan je leren in deze gids?

In deze gids leren we je binnen een half uur een complete projectorganisatie op te zetten met Microsoft Teams. De gids bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Redenen om voor een nieuw Team te kiezen of voor een nieuw kanaal in een bestaand Team
  • Via favorieten je eigen indeling bepalen en focus houden op wat belangrijk is
  • Tabbladen toevoegen aan jouw Microsoft Team
  • Connectoren toevoegen aan jouw Microsoft Team
  • Best practices die het gebruikersgemak voor jouw collega’s verhogen

Geef elk project een plek

Bij het maken van een Team krijg je er automatisch een kanaal bij, namelijk ‘algemeen’. De titel van het kanaal zegt het eigenlijk al, dit is voor de algemene zaken. Dit is niet de beste plek om details te bespreken. Maak hiervoor wat extra kanalen aan. Denk bijvoorbeeld aan een kanaal per lopend project. Hoe doe je dit? Lees er meer over in de gids met screenshots van Microsoft Teams.

Alle Office 365 tools in één app

Dat klinkt natuurlijk allemaal mooi: alles in één app. Maar is het echt in 30 minuten te doen? Download deze Microsoft Teams gids, doorloop alle stappen en ontdek het zelf! Bekijk ook de handige desktop-app eens, zo hoef je niks te missen van al je lopende projecten.