Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Big Data zorgt voor uitdagingen storage en netwerk

Windows Server 2012 R2 Networking

Bedrijfsnetwerk tegen het licht houden

Door de snelle groei van data in de laatste jaren zijn er bij IT afdelingen van organisaties nieuwe uitdagingen ontstaan. Vandaag de dag wordt, door deze grote hoeveelheid data, steeds meer gevraagd van het bedrijfsnetwerk. Om deze reden is het van belang om op een efficiënte versie om te gaan met de beschikbare bronnen.

Uitdagingen

Een belangrijke uitdaging voor IT professionals is om het netwerk ‘up’ te houden terwijl er een steeds groter beroep gedaan wordt op het netwerk. IT medewerkers moeten dankzij de invloed van Big Data en Social Networking een efficiënte methode vinden om informatie te creëren, opslaan, rapporteren en archiveren. Een aanvullende uitdaging is dat IT moet integreren in de bestaande omgeving.

Steeds meer bedrijven kiezen voor een virtualisatieoplossing als meest toekomstgerichte oplossing. Doordat van IT verwacht wordt dat ze de bestaande situatie respecteren zal dit gepaard gaan met nieuwe uitdagingen. Een aantal van deze uitdagingen zijn:

  • Fysieke netwerken hebben niet de flexibiliteit van software gestuurde netwerken.
  • Continuous availability (CA) van applicaties en Quality of Service (QoS) moet worden uitgebreid.
  • Virtuele workloads moeten ook kunnen profiteren van hardarevernieuwing.
  • Eindgebruikers moeten kunnen profiteren van de maximale performance van bestaande hardware.

Windows Server 2012 R2

Windows Server 2012 R2 biedt een grote hoeveelheid aan vernieuwingen en verbeteringen op het gebied van netwerken en storage.

Whitepaper

Lees gratis en geheel vrijblijvend het whitepaper waarin uiteengezet wordt welke uitdagingen IT’ers mee te maken krijgen door de toename aan data. Deze whitepaper gaat in op de vernieuwingen in Windows Server 2012 R2 op het gebied van storage en netwerken.

 

Download de whitepaper
Download