Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Big data: zet data om in geld

Data is van onschatbare waarde voor banken

De financiële sector zag zijn winsten de afgelopen jaren krapper worden. Dat is gedeeltelijk te wijten aan strengere wet- en regelgeving en concurrentie van spelers buiten de markt. Ook eisen klanten steeds snellere, betere en persoonlijke dienstverlening. Tijd dus om technologie in te zetten om de uitdagingen in de financiële sector aan te pakken. Grootste hulp hierbij is ongetwijfeld de schat aan data die banken bezitten. Big data is het sleutelwoord, in deze whitepaper lees je hoe data succesvol ingezet kan worden om marges op te krikken.

Meer dan alleen data verzamelen

Banken weten dat ze op een schat van data zitten, maar alleen tools en toegang tot deze data is nog geen garantie voor succes. De sleutel tot succes zit in het identificeren van kansen en deze tot uitvoering brengen.  Deze whitepaper informeert over de 4 belangrijkste thema’s in de big data evolutie en begeleidt banken in het proces waarbij ze data omzetten in geld.

De 4 basisprincipes

  • Belemmeringen om in te stappen worden steeds kleiner: big data technologie wordt goedkoper, betrouwbaarder en makkelijker
  • Wetgeving: databescherming, databeveiliging en delen van data
  • Evolutie in gebruikte methodes: geavanceerdere technologie en meer focus op klantervaring
  • Veranderende drijfveren van klanten: laat big data helpen om te voldoen aan hoge klanteisen

Begin hier je big data reis

Naast een verdieping van bovenstaande thema’s, geeft deze whitepaper ook 4 praktische overwegingen die banken kunnen meenemen in de transformatie naar een datagedreven organisatie. Benieuwd wat deze overwegingen zijn? Download dan vrijblijvend Data Monetization: A Practical Approach to Successfully Navigating Big Data en zet de data aan het werk!