Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Big data voor MKB-bedrijven: de voordelen op een rij

Re-energising your business with big data

Big data is momenteel een ‘hot topic’, maar wat zijn big data eigenlijk? En waarom zouden kleine en middelgrote bedrijven hier ook interesse in moeten tonen? Big data gaat zowel over de omvang van de informatie als de snelheid waarmee we het maken. Momenteel kost het ons twee dagen wat voorheen 20000 jaar koste. De snelheid waarmee we data genereren zal de komende jaren verdrievoudigen. De bedrijven die er gebruik van maken presteren beter en blijven de concurrentie voor met 20 procent. Ook het MKB kan zijn voordeel doen met big data. Toch blijkt uit onderzoeken van Gartner komt naar voren dat slechts 10 tot 15 procent van de organisaties gebruik maken van de gegevens die ze beschikbaar hebben. 

Big data voor het MKB: de uitdaging

Het is moeilijk in te schatten hoe groot big data trend zal worden. Bedrijven zullen big data steeds meer gaan gebruiken voor de administratie, logistiek en supply chain om efficiënter te werken. Verder zal het versnellen afhankelijk van de groei in het internet. Steeds meer bedrijven communiceren met klanten via social media en verzamelen data via smartphones.

Zo speelt u in op de big data-trend

MKB bedrijven moeten ook mee gaan in de big data trend. Hoe moet u dit aanpakken? Zorg er voor dat de systemen in het bedrijf zowel de data verzamelen als toegankelijk maken. De meest recente versies van ERP-software zijn niet alleen ontworpen om data toegankelijker te maken, maar leveren ook nog eens de belangrijkste data naar uw desktop. Met het gebruik van dashboards en waarschuwingen op de dag van het scannen, is het ook lucratief voor een kleine ondernemer.

Maak uw bedrijf toekomtsproof

Wilt u meer te weten komen over de opkomst van big data voor kleine en middelgrote bedrijven? Download geheel vrijblijvend de whitepaper Re-energising your business with big data. De whitepaper gaat ook nog verder in op het gebruik van Microsoft Dynamics NAV 2013 en het gebruik van Office 365.

 

Download de whitepaper
Download