Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Big data-trends die uw organisatie raken

Data-integratie brengt nieuwe inzichten

De mogelijkheden van data-integratie zijn u ongetwijfeld bekend. Maar beseft u ook dat het big data-tijdperk een enorme slinger geeft aan data-integratie? Maar voordat we ingaan op deze trends, zetten we de basiskennis nog even op een rijtje.

Wat is data-integratie?

Toen organisaties zich gingen realiseren dat ze meer dan één systeem nodig hadden om een bedrijf te managen, was het fenomeen data-integratie geboren. In dat proces worden gegevens uit verschillende databronnen en bedrijfssystemen samengevoegd, verrijkt en opgeschoond. Daarna worden de data op een eenduidige manier weergegeven, wat analyse van de gegevens mogelijk maakt.

Game changer: het big data-tijdperk

Inmiddels zijn we aanbeland in het big data-tijdperk. Daarin is de groeiende hoeveelheid data vanuit applicaties, systemen en het Internet of Things steeds gecompliceerder. Net als vroeger moet de business weer bij de experts aankloppen om de data te ontsluiten.

Big data-trends die data-integratie raken

Een aantal uitdagingen op het gebied van data-integratie houdt verband met het fenomeen big data. Enkele voorbeelden:

  1. Internet of Things: de apparaten die hieraan zijn verbonden, creëren enorme hoeveelheden van continu veranderende data. De grote uitdaging is een kosteneffectieve manier te vinden om deze streaming data op te slaan. Een ander probleem is hoe deze data in real-time kunnen worden verwerkt, om er min of meer direct inzichten uit te halen.
  2. Customer Intelligence: organisaties hebben een beter beeld van de klant dan ooit door het combineren van diverse databronnen, waartoe tegenwoordig ook social media, webfora en telefoongesprekken behoren. Door de complexiteit van deze nieuwe data is er meer nodig dan een traditioneel  enterprise data warehouse.
  3. Waarde creëren uit data: met data is veel geld te verdienen, bijvoorbeeld in de telecommunicatie, media en financiële wereld. Tegelijkertijd is het belangrijk dat deze branches zich aan de regelgeving op het gebied van privacy houden. In het huidige big data-tijdperk is dit nog lastiger geworden.

Loop niet meer achter

Deze whitepaper beschrijft deze en 2 andere big data-trends die het speelveld van data-integratie veranderen. Bovendien worden concrete tips gegeven hoe u deze uitdagingen het hoofd biedt. Als u slechts de data uit één bedrijfssysteem bestudeert, loopt u zo langzamerhand echt achter. Lees de whitepaper en u bent weer helemaal op de hoogte van de laatste trends.