Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Big data trends die de wereld gaan veranderen…

…en waarschijnlijk ook uw organisatie

De term ‘big data’ wordt te pas en te onpas gebruikt. Toch zou het onjuist zijn dit onderwerp links te laten liggen, want big data is meer dan alleen een slimme marketingterm. Het is een realiteit die aan de basis staat van revolutionaire ontwikkelingen. Wij presenteren 3 big data trends die ongetwijfeld ook uw organisatie zullen veranderen.

1. Klantinzichten gedetailleerder dan ooit

Een van de doelen van data management was altijd: de klant van binnen en buiten leren  kennen. Op dat gebied werden grote stappen gezet, maar één belangrijk puzzelstukje ontbrak: de context. Context betekent niet alleen: wie zijn de klanten?, maar ook: wat doen ze, en wel precies op dit moment? U wilt alles over hun huidige omgeving weten, zodat u hun volgende stap kunt voorspellen.

2. Bedrijfstakken op hun kop

Big data weet hele branches op hun kop te zetten. We hoeven alleen maar Uber en Lyft te noemen, en u begrijpt waarover we het hebben. Niet alleen de transport- en autowereld zijn in transitie, ook de IT-industrie ontkomt niet aan de verstrekkende invloed van big data.

3. Iedereen is een analist

Steeds meer medewerkers binnen een organisatie krijgen tegenwoordig toegang tot datastromen. Dit leidt tot veel enthousiasme binnen organisaties; alle collega’s willen meteen weten hoe ze ook aan zulke data komen. De trend is: iedereen is een analist, zonder dat daar diepgaande technische kennis voor nodig is.

Whitepaper over big data

Hoewel de term ‘big data’ al te makkelijk wordt misbruikt door marketingmensen die er saaie materie mee verpakken, is het fenomeen de hype voorbij.  Big data is een blijvertje. Iedereen die zich wil voorbereiden op de komende jaren, raden we deze whitepaper aan.