Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Big data-trend bereikt telecombranche

3 inspirerende praktijkcases

Big data is het nieuwe goud. Zelfs kleine bedrijven hebben tegenwoordig de beschikking over enorme datasets. Met de juiste tools is er veel waarde aan die gegevens te onttrekken. Van de bouw en marketing tot de kunstwereld en wetenschap, overal wordt deze trend tegenwoordig omarmd. Het is dan ook geen toeval dat Cloudera, het bedrijf dat ondernemingen helpt hun gestructureerde en ongestructureerde data te analyseren, onlangs een succesvolle gang naar de beurs beleefde.

Big data-trend in de telecom

Opvallend genoeg liet de telecombranche de gouden kansen van big data-analytics lange tijd liggen. Terwijl andere bedrijven graag zouden hebben betaald voor de dataschatten van telco’s, liet men deze productiemiddelen zelf vaak links liggen. Om wat voor data ging het hier? We kunnen bijvoorbeeld denken aan klantenprofielen, data van devices, netwerkdata, locatiedata en clickstream data.

Casus: Telkomsel

Inmiddels maakt de telecomwereld goed gebruik van haar datarijkdom. Dit document bevat 3 praktijkverhalen. Neem de aanbieder van mobiele telefonie Telkomsel uit Zuid-Jakarta. De concurrentie op de Indonesische markt neemt toe. Reden voor Telkomsel meer inzicht in hun klantgegevens te willen hebben, bijvoorbeeld op het gebied van customer lifetime value en klantverloop.

3 inspirerende cases

Voor welke oplossing dit bedrijf koos, wordt in de whitepaper beschreven. Twee andere cases die worden beschreven, zijn die van British Telecom en het Franse SFR. Iedereen die professioneel iets met data en analytics doet, kan zijn voordeel doen met de verhalen in dit document!