Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Big data: laat je data voor je werken

Data is goud waard

Het afgelopen decennium zag de financiële sector de winst steeds kleiner worden. De branche werd geplaagd door de financiële crisis, het dalende vertrouwen van de consument en de keiharde concurrentie van nieuwe spelers op de markt. De technologische innovaties en opkomst van big data kunnen echter zorgen voor een ommekeer. Hoe kan de financiële sector de uitdagingen die voor ze liggen aanpakken? Data is het antwoord. Banken zijn in het bezit van enorme hoeveelheden data, met een succesvolle big data strategie slaagt de sector erin om de winsten weer te verhogen.

Alleen data verzamelen is niet voldoende

Weten dat je een schat aan data bezit is uiteraard een mooie eerste stap, maar dat is nog maar het begin. Waar het echt om gaat is het identificeren van kansen en deze omzetten in bijvoorbeeld nieuwe diensten of producten. In deze whitepaper vertellen we je meer over de 4 belangrijkste trends binnen big data. Ga aan de slag met big data in en zorg ervoor dat deze data wordt omgezet in geld.

De 4 basisprincipes

  • Belemmeringen om in te stappen worden steeds kleiner: big data technologie wordt goedkoper, betrouwbaarder en makkelijker
  • Wetgeving: databescherming, databeveiliging en delen van data
  • Evolutie in gebruikte methodes: geavanceerdere technologie en meer focus op klantervaring
  • Veranderende drijfveren van klanten: laat big data helpen om te voldoen aan hoge klanteisen

Start hier met big data

Lees in deze whitepaper ook 4 praktische overwegingen die banken kunnen meenemen in hun transformatie naar een datagedreven organisatie. Benieuwd welke dit zijn? Download dan hier Data Monetization: A Practical Approach to Successfully Navigating Big Data en zet de data voor je aan het werk!