Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Big data in de CPG-markt

Bouw voorsprong op met analyse klantgegevens

De markt van consumentengoederen, ook wel de markt van Consumer Packaged Goods (CPG) genoemd, verandert razendsnel en de concurrentie is hevig. Iedere dag verschijnen er gloednieuwe, aangepaste en milieuvriendelijke versies van producten en door de globalisering verschijnen almaar sneller nieuwe concurrenten uit groeilanden op de markt. Bovendien bieden zij hun producten heel vaak voor een lagere prijs aan, omdat ze op lagere productiekosten kunnen rekenen.

En daarbij komt een niet te onderschatten factor: de consument krijgt steeds meer macht. Dankzij de continue beschikbaarheid van het internet heeft hij altijd in de gaten waar hij een bepaald product het goedkoopst kan krijgen. Maar vergeet ook het ‘showrooming’ niet: eerst in de gewone winkel kijken hoe het product eruit ziet, om het vervolgens online te bestellen. Inmiddels gebruikt al meer dan de helft van de consumenten internet als bron van (prijs)informatie over de producten die hij wil hebben.

Klantentrouw te verdienen en te behouden was nog zo moeilijk als nu. Het is een uitdaging die de retailers en de producenten van goederen samen moeten aangaan. De beschikbaarheid van data en en analytics biedt op dat vlak houvast en hoop. De technologie die de consument gebruikt, laat sporen na: informatie na over gedrag, zijn wensen en behoeften. Bedrijven die zich daar op een slimme manier aan aanpassen, krijgen zo de kans om hun klanten door en door te leren kennen.

In deze whitepaper gaan we dieper in op de mogelijkheden die big data en de analyse daarvan u kan bieden. We kijken onder meer naar de volgende zaken:

  • Wat heeft big data u te bieden
  • Hoe voert u krachtige analyses op die big data uit
  • Welke inzichten dat oplevert over verkoopresultaten, vergeleken met de context van de markt.
  • De mogelijkheden van mobiele apps voor uw verkoop
  • De voordelen die de cloud kan bieden in dit plaatje

 

Download deze paper vandaag nog geheel vrijblijvend.

 

Download de whitepaper
Download