Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Big data en Business analytics ter ondersteuning van de besluitvorming

Welke CRM-trends van 2016 lijken door te zetten?

Welke CRM-ontwikkelingen kunnen van invloed zijn op uw organisatie? Welke CRM-voorspellingen van eind vorig jaar zijn ook daadwerkelijkheid uitgekomen? Jaarlijks werpt CRM excellence een blik op de CRM-ontwikkelingen. Welke trends lijken door te zetten? Denk bijvoorbeeld aan trends zoals big data en business analytics, marketing automation en mobile CRM. Hieronder komen drie van de zes trends aan bod.

1.      Steeds meer aandacht voor big data en business analytics

Er is steeds meer aandacht voor big data en de voordelen die het biedt. U kunt alleen de vruchten ervan plukken als u het goed inricht en benut. Steeds meer organisaties krijgen inzicht in nog niet vervulde wensen van klanten en hoe ze dit moeten invullen. Door de impact die big data heeft op de klantcontact strategie, is er ook een sterke samenhang met de CRM-omgeving.

2.      De invloed van marketing automation op CRM

Zeker in de beginfase is het belangrijk om een waarde toe te voegen aan het koopproces. Personalisering is daarin essentieel. Klanten willen tegenwoordig persoonlijk en op maat worden bediend. Dit maakt het logischerwijs een stuk lastiger voor een marketing afdeling. Hoe kunt u elke consument persoonlijk benaderen? Marketing automation en CRM is daarin een veel gemaakte combinatie. CRM kan een grote rol spelen bij het succesvol inzetten van marketing automation.

3.      Mobile CRM blijft!

De verwachting voor 2016 is dat 40 procent van de bevolking in staat is om mobiel te werken. Hierdoor zijn niet allen klanten, maar ook prospects dag en nacht bereikbaar. Dit geeft organisaties extra druk. Ze willen klanten op een succesvolle wijze blijven bedienen zonder al te veel kostenstijgingen. Managers zien de voordelen van mobile CRM in. In de volledige whitepaper geven managers en directeuren een top vijf redenen voor het gebruik van mobiele applicaties.

Nieuwe inzicht aan de hand van 6 CRM-trends

In hoeverre speelt uw organisatie al in op deze drie trends? Lees in deze whitepaper verder hoe u deze kunt implementeren in de bedrijfsvoering. Ook komen de drie overige CRM trends voor 2016 aan bod. Dit trendrapport kan organisaties helpen bij het nemen van beslissingen op CRM-gebied, maar kan ook waardevolle inzichten opleveren voor nieuwe CRM-investeringen.

 

Download de whitepaper
Download