Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Big data en analytics inzichten converteren in resultaten

9 manieren om waarde te scheppen

Steeds meer succesvolle organisaties zien de waarde van data in. Data geven namelijk inzicht. En inzicht betekent: een beter draaiende organisatie, met meer winst en tevredener klanten.

Investering terugverdienen

In dit onderzoek van het IBM Institute for Business Value staat de volgende vraag centraal: Hoe kunnen bedrijven hun investering in analytics-oplossingen terugverdienen door te profiteren van de groeiende hoeveelheid data? De onderzoekers ontdekten 9 aanjagers die hierbij helpen.

Dit zijn de 9 aanjagers:

 1. Cultuur
 2. Data
 3. Expertise
 4. Financiering
 5. Afmeting
 6. Platform
 7. De waarde van de bron
 8. Sponsoring
 9. Vertrouwen

Organisaties die investeren in deze 9 aanjagers, halen meer waarde uit hun bedrijfsgegevens. Het is overigens niet zo dat 1 van deze 9 aanjagers dé oplossing is. Alle 9 middelen zijn nauw met elkaar verbonden.

Het IBM Institute for Business Value identificeert in dit rapport 3 niveaus van waardecreatie onder de 9 aanjagers, namelijk:

 1. Activerende aanjagers; deze vormen de basis voor big data en analytics
 2. Aandrijvende aanjagers; deze zijn nodig voor het realiseren van waarde
 3. Versterkende aanjagers; stimuleren de waardecreatie

Aan de slag!

Lees in deze whitepaper meer over de 9 aanjagers, welke aanjagers in welke van de 3 niveaus passen en hoe u hiermee aan het werk kunt om sneller te profiteren van de snel groeiende hoeveelheid aan data in uw organisatie. Download de volledige whitepaper Analytics: a blueprint for value en ga meteen aan de slag.

 

Download de whitepaper
Download