Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Big data efficiënter geregeld

Sneller bottlenecks in kaart

Big data is een waardevolle bron voor elk bedrijf in elke denkbare branche. Het geeft enorm veel strategische en praktische voordelen waarmee je de concurrentie voor kunt blijven. Het opslaan van prestaties en het gedrag van eindgebruikers zijn noodzakelijk om daadwerkelijk jouw business te verbeteren. Meten is weten, niet waar?! Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar via deze whitepaper, weet je snel genoeg hoe je dat handig aanpakt.

Big data, bigger data, te veel data

Het gaat in dit kennisdocument over het op een slimme manier ophalen en analyseren van End User Computing Data. Het aantal van dit soort gegevens blijkt immens te zijn. De hoeveelheid bits en bytes gaat al snel richting 640 mb per maand per ingezette computer. Bij een groot bedrijf lopen de totalen dan al snel in de petabytes. Dat is voor de meeste teams van data-experts te veel van het goede om te kunnen analyseren, laat staan er waarde uit te halen. De sleutel tot succes is het scheiden van data.

Van data naar actiegerichte kennis

De whitepaper laat aan de hand van 4 referentieverhalen zien hoe data wordt omgezet in actiegerichte kennis. Zoals een grote Amerikaanse zorgorganisatie die al haar desktops had gevirtualiseerd en tegen problemen aanliep. Na 6 maanden research en veel inspanningen was het lek nog niet boven. Dankzij de implementatie van SysTrack hadden ze binnen drie weken de bottleneck gevonden. Het bleek dat een database niet op een juiste manier samenwerkte met de virtuele desktops. Nadat de database was aangepast, liepen de applicaties meer dan 40% sneller.

Scheiden van data is de sleutel

Door alleen hoogwaardige data upstream te verzenden en details bij de endpoints te houden kan veel efficiënter met dataopslag worden omgegaan. Dat kan door data op een slimme manier te segmenteren in wat dagelijks gebruikt moet worden, wat niet vaak wordt gebruikt en wat zeer belangrijk is voor de organisatie. Wil je weten hoe dit precies gaat en hoe jouw bedrijf hierdoor meer waarde uit zijn big data kan halen, download dan nu de whitepaper Big Data for End-User Computing.