Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Big data comes of age

Big data wordt volwassen: tijd voor actie

Bedrijven creëren dagelijks grote hoeveelheden informatie, die zeer waardevol is. Helaas bestaat nog steeds de opvatting dat al die data vooral voor hoofdbrekens zorgt, maar het tegendeel is waar. Big data is juist de oplossing voor veel vraagstukken. Simpelweg omdat men met big data snel een goed beeld krijgt van de gehele bedrijfssituatie. Met die waardevolle inzichten op zak kan men bepalen of de bedrijfsstrategie moet worden aangepast of niet.

Het bedrijfsleven heeft Big Data de afgelopen jaren omarmd. Vooral de snelheid waarop big data zich in het bedrijfsleven een plek heeft weten te veroveren, is opvallend, maar ook de adaptatie ervan is erg groot. Een aantal factoren jaagt deze groei duidelijk aan:

  • Beschikbaarheid van volwassen en krachtige applicaties
  • Snelle economische veranderingen: de kostprijs gaat omlaag
  • Technologische verbeteringen. De Wet van Moore geldt nog steeds en we doen ons voordeel er mee
  • Aanboren van nieuwe waardevolle databronnen

Bedrijven die aan de slag zijn gegaan met Big Data roemen de mogelijkheden om in real-time te kunnen beschikken over informatie. In de retailbranche zien we dat met directe prijsoptimalisaties op de winkelvloer of in de e-shop, en de financiële wereld zet big data-analyse succesvol in bij fraudedetectie.

In de whitepaper ‘Big Data Comes of Age: Shifting to a Real-time Data Platform’ leest u meer over de mogelijkheden die Big Data voor u kan betekenen. Download deze vandaag nog!

 

Download de whitepaper
Download