Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Big Data Analytics with Hadoop and Sybase IQ

Met Hadoop kosteneffectieve data-analyse

Big data is belangrijk omdat het u de mogelijkheid geeft grote hoeveelheden data die voorheen ‘nutteloos’ waren omwille van het gebrek aan geschikte software of te hoge kosten, nu wel te analyseren.

Deze paper vertelt u precies wat big data is en hoeverre het verschilt met de traditionele wereld van het analyseren van gegevens. Met name op het gebied van het analyseren van ongestructureerde data is er de laatste jaren heel veel veranderd. Ongestructureerde data analyseren (denk aan gegevens op webpagina’s, forums, audio en video) is geen gemakkelijke opgave, maar er wordt wel steeds meer mogelijk.

De op dit moment populairste manier van data-analyse is Hadoop. Toch heeft Hadoop ook zijn keerzijde, zoals het niet ondersteunen van ad hoc enquiries en het niet heel snel zijn. Maar het grote voordeel is wel dat het een kosteneffectieve manier van het analyseren van niet-relationele data is. Daarom zijn steeds meer bedrijven actief op zoek naar de mogelijkheden om Hadoop in te zetten met meer traditioneel georganiseerde data warehouses.

In de whitepaper ‘Big Data Analytics with Hadoop and Sybase IQ’ wordt niet alleen aandacht besteed aan wat big data is en waarom u het binnen uw bedrijf wilt implementeren, maar ook wordt er besproken wat er voor een krachtige data-analyse nodig is.

 

Download de whitepaper
Download