Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Big Data Analytics: inzichten omzetten in actie

Big Data Analytics: Turning Insight Into Action

Business intelligence (BI) heeft in zijn kern het omzetten van data naar inzichten naar actie zitten. Door de opkomst van gestructureerde en ongestructureerde data (Big data) heeft de business intelligence een flinke transformatie ondergaan. Organisaties halen uit deze big data tegenwoordig veel nuttige informatie. Echter zijn de uitdagingen die hierbij komen kijken dat de data opgehaald en opgeslagen moet worden en dat de toegang tot de informatie soepel moet verlopen.

De opkomst van Big data

De informatie die uit de verzamelde big data naar voren komt, kan op verschillende manieren worden gebruikt. Een telefoonprovider heeft bijvoorbeeld de informatie in real time nodig als het gaat om locatiegegevens op te vragen maar zal dit niet nodig zijn bij het onderzoeken van gebruikspatronen. Om deze gegevens goed door elkaar heen te kunnen gebruiken is een robuust platform nodig. Dit platform zal met alle soorten gestructureerde en ongestructureerde data moeten kunnen omgaan om vervolgens inzichten te genereren, kansen te benutten en actie te ondernemen.

Big data is de laatste jaren dus flink veranderd voor BI. In de volgende aspecten is de stevige groei goed te ontdekken:

  • Volume van de data
  • Variatie van de data
  • Tempo in het verzamelen van data

Download de whitepaper

in de whitepaper wordt dieper ingegaan op hoe organisaties het gebruik van een UDA (Unified Data Architectuur) kunnen combineren met complexe event processing software om vooruitstrevend te kunnen zijn in het Big Data tijdperk.

 

Download de whitepaper
Download