Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Big data: 3 voordelen die niet zijn te versmaden

Update uw organisatie met deze strategie

U kent ze wel, de IT-leveranciers die u alles weten te vertellen over de voordelen van big data. Om hier profijt uit te trekken hoeft u maar 1 ding te doen: hun product kopen. Maar zo werkt dat niet! Als u niet eerst goed uitwerkt waarom en hoe u big data in uw organisatie gaat gebruiken, snijdt u zich lelijk in de vingers.

Zelfrijdende auto’s

De wereld van de IT verandert snel. Door de ontwikkelingen op het gebied van processors, netwerken en opslag kan steeds meer waarde uit data worden gehaald. De toepassingen zijn zo divers als zelfrijdende auto’s, juridisch advies, automatisering in de maakindustrie en medische diagnoses. Kortom, data en analytics spelen tegenwoordig een rol op bijna elk gebied van ons persoonlijke en professionele leven. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Stippel een strategie uit

Maar om profijt te kunnen trekken uit deze nieuwe mogelijkheden, is het noodzakelijk eerst een moderne datastrategie uit te stippelen. Dat omhelst meer dan het verzamelen van de data en het aanschaffen van de technologie die nodig is om die op te slaan, verwerken en analyseren. Een goede strategie neemt alle mensen, processen en technologische veranderingen in ogenschouw die met data hebben te maken.  Een moderne data-architectuur is een deel van de oplossing, maar nog belangrijker is de vraag welke zakelijke problemen u met data wilt oplossen. Vervolgens moet u bedenken hoe u dit in de organisatie belegt.

3 voordelen die ontstaan door big data

De moeite die in deze strategie steekt, is zeer zeker de moeite waard. Deze whitepaper noemt 3 voordelen die big data u kunnen opleveren:

  • Meer inzicht krijgen in de klant
  • Betere producten en diensten aanbieden
  • Onverwachte inzichten, die bijvoorbeeld cybercrime tegengaan en efficiëntie verbeteren

Deze 3 voordelen worden in deze whitepaper verder uitgewerkt. Bovendien wordt uitgebreid geschetst hoe u een big data-strategie uitstippelt. Met behulp van dit document tilt u uw bedrijf naar een hoger niveau en blijft u relevant.
 

 

Download de whitepaper
Download