Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

BI-trends waarmee u succes gaat hebben in 2017

Business Intelligence-experts doen 3 voorspellingen

Steeds meer organisaties moeten data slim gaan gebruiken om te overleven tussen de snel groeiende concurrentie. Organisaties die dit doen blijven niet alleen de concurrentie voor, maar innoveren ook sneller. Om de kracht van data te blijven gebruiken, is het goed om inzicht te hebben in de BI-trends die dit jaar een grote rol gaan spelen. Hoe kunt u profiteren van deze BI-trends? In deze whitepaper voorspellen internationale experts trends gebaseerd op kennis en ervaring met vele BI-klanten.

Verschillende soorten data en bronnen worden belangrijk

Data zullen in 2017 niet meer onderverdeeld worden in soort en grootte. Data zijn gewoon data. Al gaat het om big data of gewoon een simpele Excel-sheet. Het belangrijkste hierbij is dat data snel en makkelijk geraadpleegd kunnen worden met een beter bedrijfsresultaat als gevolg.

Geavanceerde analyse is voor iedereen mogelijk

Steeds meer medewerkers kunnen aan de slag met data. Analytics-programma’s worden steeds gebruiksvriendelijker voor alle werkniveaus. Advanced analytics wordt de standaard voor de businessgebruiker. Hierdoor verliezen datawetenschappers en -experts hun monopoliepositie.

Waarde uit data kunnen halen wordt de standaard

Vorig jaar gaf LinkedIn aan dat BI een van de belangrijkste kennisgebieden was om kans op een nieuwe baan te vergrootten. Dit jaar is kennis van data analytics iets wat je al moet beheersen. Het wordt een standaardvaardigheid zoals de meesten hebben met Word, Excel en PowerPoint. Deze ontwikkeling zal ook een grote invloed hebben in het onderwijs.

BI-trends die invloed hebben op 2017

Hierboven worden vast 3 BI-trends voor 2017 gedeeld. Download de whitepaper voor meer achtergronden en de 7 andere trends waarmee uw organisatie komend jaar rekening moet houden. Samen vormen deze 10 trends een blauwdruk om ook in de toekomst succesvol en winstgevend met data te blijven omgaan.