Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

BI-trends: een overzicht van 2017

De BI Trend Monitor 2017

Naast de IT-industrie verandert de rest van de wereld ook door technologie- en businesstrends. Deze trends zitten vaak vol veranderingen zoals de ontwikkelingen van de personal computer, client/server computing en de evolutie van het internet. De laatste jaren hebben nieuwe trends hun intrede gedaan die een enorme invloed hebben gehad op de manier waarop organisaties (samen)werken, communiceren en zichzelf beschermen.

De belangrijkste meta-trends

Er zijn 8 zogenoemde meta-trends te onderscheiden die de strategieën van organisaties op veel manieren beïnvloeden: digitalisering, consumerization, agility, security, analytics, cloud, mobile en Artificial Intelligence. Deze meta-trends zijn de katalysator voor de belangrijkste BI-trends die deze whitepaper behandelt.

Onderzoek naar BI-trends

In deze whitepaper worden maar liefst 21 belangrijke BI-trends behandeld. Een kleine greep uit deze lijst is als volgt:

  • Data Discovery/Visualization
  • Self-Service BI
  • Master Data/Data Quality Management
  • Analytical Databases
  • Data Governance

Up-to-date beeld van de BI-markt

De BI-trend Monitor 2017 gaat dieper in op elk van deze trends die op dit moment spelen in de BI en datamanagementmarkt. De trends worden behandeld vanuit het gebruikersperspectief. Voor het onderzoek zijn 2800 gebruikers, consultants en leveranciers ondervraagd om hun visie te geven op deze belangrijker BI-trends. De antwoorden geven een goed beeld wat de trends voor invloed hebben op regionaal-, bedrijfs- en industrieel niveau om zo een up-to-date beeld te geven van de BI-markt.

 

Download de whitepaper
Download