Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

BI-tools: welke past het beste bij uw bedrijf?

Checklist voor best passende BI & analytics-oplossing

Binnen een organisatie lopen de eisen aan Business Intelligence en analytics-tools vaak uiteen. De keuze voor de juiste oplossing wordt hierdoor niet eenvoudig. De selectie van een BI-tool begint met het stellen van de juiste vragen aan de organisatie. Welke functionaliteit is nodig om de business optimaal te ondersteunen?

10 essentiële vragen die uw blik op BI veranderen

In deze whitepaper staan de 10 vragen die de organisatie moet worden beantwoorden voordat er een BI- of analytics-oplossing wordt aanschaft. Hiermee wordt uw keuze een stuk eenvoudiger. Een BI-tool kan zoveel strategische voordelen bieden dat de keuze voor de juiste cruciaal kan. We geven alvast enkele vragen weg.

Wilt u data vanuit verschillende bronnen analyseren?

Klant- en productgegevens staan in verschillende formaten, applicaties en bronnen. Gebruikers willen een vraag gemakkelijk kunnen stellen, waar de data ook staat. Om dit probleem op te lossen worden data uit verschillende databronnen omgevormd en in een zogenoemde conformed dimension gezet. Hierdoor worden data eenduidig, maar hiervoor heeft u wel speciale technologie nodig. Welke dat is en of u dat echt nodig heeft leest u in de whitepaper.

Wilt u huidige prestaties vergelijken met historische performance?

U kunt beter zakelijke beslissingen nemen als u historische prestaties met de huidige performance vergelijkt. Hiermee kunt u toekomstige resultaten voorspellen of kunt u processen bijtijds bijsturen. U kunt deze inzichten alleen verkrijgen als u beschikt over een systeem dat snapshots maakt. Heeft u dat niet, dan kunt u niet nagaan of en wanneer bepaalde gegevens zijn veranderd.

Hebben medewerkers dezelfde analytics-vaardigheden?

Ruwe data is gesneden koek voor een data-analist. Hij gaat er spelenderwijs mee aan de slag en trekt allerlei conclusies. Aan de ander kant wil de businessmanager hapklare, actiegerichte informatie. Vanuit visualisaties en interactieve dashboards wil hij snel beslissen. Bij verschillende rollen passen verschillende eisen wat betreft analytics-software.

Wilt u meer winst dankzij een blik in de toekomst?

Met analyses van historische data kunnen betere beslissingen worden genomen voor de (nabije) toekomst. Hiermee kunnen winsten worden geoptimaliseerd. Een supply chain analist wil aantallen en prijzen binnen het systeem kunnen aanpassen om ‘what if’-scenario’s te kunnen maken. Dit soort analyses zijn alleen mogelijk door gegevens uit verschillende databronnen te combineren. Hiervoor heeft deze analist uiteraard specialistische tooling nodig.

Welke BI-tools passen bij uw bedrijf?

Lees de whitepaper en laat de 7 andere vragen uw perspectief op business intelligence veranderen. Twijfelt u welke BI-oplossing het beste bij uw organisatie past en het de meeste winst oplevert? Gebruik dan de vragen als een checklist en ga vandaag nog aan de slag.