Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Bezuinigen in de zorg door efficiënter te werken

Zo draagt Microsoft Dynamics CRM een steentje bij

Bij Stichting MEE West Brabant werken ongeveer 150 vrijwilligers en meer dan 100 professionals. Onder het motto ‘MEE maakt meedoen mogelijk’ zetten zij zich elke dag in om mensen met een (tijdelijke) beperking te laten participeren in de maatschappij. Zoals de hele zorgsector, heeft ook deze stichting te maken met steeds verder krimpende budgetten. Tegelijkertijd zijn de eisen die gesteld worden aan de kwaliteit van de zorg hoog. Dat betekent dat er efficiënter gewerkt moet worden. Lees in deze praktijkcase hoe deze organisatie het voor elkaar krijgt op deze manier te bezuinigen.

Bezuinigen en kwaliteit verhogen door efficiënter te werken

Aanpassen aan veranderende situaties was niet meer mogelijk met het oude CRM-systeem van de zorgorganisatie. De organisatie ging op zoek naar een veilige, flexibele en toekomst vaste oplossing op basis van het SharePoint-platform waar in werd gewerkt en kwam uit op Microsoft Dynamics CRM. “Hierin kunnen we het primaire zorgproces op een efficiënte manier administreren en faciliteren. Het helpt ons bovendien om het contractmanagement met opdrachtgevers te verbeteren”, zegt Toine Welling, manager bedrijfsvoering bij MEE. 

Medewerkers doen ook mee

De stichting slaagde erin medewerkers vanaf het begin af aan goed te betrekken in het verandertraject, wat bepalend is geweest voor het succes van deze overstap. Het overstappen naar een nieuw dynamisch CRMsysteem was voor de organisatie een ingrijpend en groot traject, waarin gaandeweg ook op verzoek van medewerkers aanpassingen zijn gemaakt. Met het nieuwe systeem kunnen medewerkers sneller, flexibeler en plaatsonafhankelijk hun werk uitvoeren. Ook profiteert de organisatie van de mogelijkheid om meer informatie aan het systeem te onttrekken. “Als medewerkers merken dat ze hun werk makkelijker en beter kunnen doen en als de organisatie als geheel er de vruchten van plukt, dan is het een succes. In die fase komen we nu.” aldus Robbert Post van implementatiepartner Winvision. Lees hun succesverhaal in deze praktijkcase.