Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Bewustwording cybercriminaliteit hard nodig voor geautomatiseerde industrie

SMART service & maintenance

Je hebt hackers met criminele intenties, die data misbruiken of verkopen, maar er bestaan ook ethische hackers. Wat is eigenlijk een ethische hacker? Zij willen het internet veiliger maken door de beveiliging van internetsystemen te testen. Ethisch hacken is toegestaan, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Die zijn opgesteld door het Nationaal Cyber Security Centrum, onderdeel van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Victor Gevers, ook wel bekend als 0xDUDE is ethisch hacker en spreker tijdens het congres SMART service & maintenance.

De schaduwkant

Tijdens zijn lezing tijdens het congres laat 0xDUDE de schaduwkant van SMART service & maintenance aan u zien. U krijgt te zien hoe kwetsbaar u bent en wat er mogelijk is in de praktijk, met als doel de bewustwording rond dit onderwerp te vergroten.

Industry 4.0 en Internet of Things

Dit is hard nodig want ook voor de (proces)industrie liggen er grote uitdagingen bij de beveiliging van hun installaties. Want wat als kwaadwillende hackers met geautomatiseerde systemen in de chemie aan de haal gaan? Tegelijkertijd bieden concepten als Industry 4.0 en het Internet of Things steeds meer mogelijkheden om fabrieken nog verder te automatiseren en robotiseren. En dat vraagt alleen maar om nog meer beveiliging.

Kritische blik noodzakelijk

In de breedte van de industrie worden de kansen van digitalisering en connectiviteit gezien. Daar is goede en zekere technologie voor nodig. Om technologie goed in te zetten is een kritische blik noodzakelijk. Het doorbreken en omzeilen van diverse soorten beveiligingsoplossingen kan namelijk leiden tot infiltratie in kritische infrastructuren.

Ontdek uw zwakheden

Tijdens het congres SMART service & maintenance hoort en ziet u hoe een hacker kijkt naar uw dienstverlening en op welke manier zwakheden te vinden zijn. Doe uw voordeel met deze uitzonderlijke kennis voor uw eigen organisatie en meld u direct aan voor het congres op 11 oktober in Burgers’ Zoo in Arnhem.