Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Beveiliging van bedrijfsdata bij plaatsonafhankelijk werken

Citrix XenMobile technology overview

De Bring Your Own Device (BYOD) bewegingen. Steeds meer werknemers werken op een apparaat dat geen eigendom is van het bedrijf. Vandaag de dag werken werknemers gemiddeld op een dag met drie verschillende apparaten om hun taken uit te voeren. Waarvan gemiddeld één apparaat van de werknemer zelf is. Door het toenemend aantal apparaten komen er ook steeds meer applicaties om op de verschillende apparaten te kunnen werken. Uit onderzoek komt naar voren dat organisaties gemiddeld al 200 verschillende applicaties ondersteunen. Naar verwachting zal de helft binnenkort bestaan uit web, SaaS en mobiele applicaties.

Tijd- en plaatsonafhankelijk werken

Met deze trend zijn organisaties continu in beweging om beheer en ondersteuning te bieden voor werknemers die er voor kiezen om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken. In deze zoektocht is het van belang om continu te blijven kijken naar de beveiliging van de bedrijfsdata en het netwerk om mobiele dreigingen tegen te gaan.

De oplossing voor BYOD

Wat is de oplossing voor deze mobiele dreigingen? Een goede oplossing voor organisaties is een enterprise mobility management oplossing die ondersteuning biedt voor nieuwe (mobile) apparaten, applicaties en data. Enkele onderdelen die hieronder vallen zijn:

  • Ondersteuning voor zowel bedrijfs- als privéapparaten
  • Veilige mail, browser en datasharing
  • Beveiligen en controleren van apps die zijn aangeboden door derden
  • Beschikbaar maken van een appstore waar elke (bedrijfs)app gedownload kan worden

Ga aan de slag met tijd- en plaatsonafhankelijk werken

Wilt u meer informatie over de ondersteuning van de steeds mobieler wordende werkplek. Wat is de beste oplossing voor de beveiliging van de bedrijfsdata en het netwerk? Lees snel verder!

 

Download de whitepaper
Download