Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Beveiliging op orde in het datacenter van de toekomst

A New Approach to Secure the Next-Generation Data Center

Bedrijven die de overstap maken naar de volgende generatie datacenters doen er goed aan om ook de beveiliging ervan goed door te lichten. Alleen op die manier is compliance, governance en auditing gewaarborgd. Bovendien verkleint het de bedrijfsrisico’s.

Cisco’s Application Centric Infrastructure (ACI) biedt enorm veel nieuwe en krachtige mogelijkheden voor het datacenter. De overgang naar nieuwe infrastructuren en de cloud zorgt wel voor nieuwe uitdagingen, met name op het gebied van beveiliging. Om een goed en veilig resultaat te bereiken, betekent dat onder meer dat beveiligingsprocessen meer gestroomlijnd en geautomatiseerd moeten worden. Op dit worden in de meeste datacenters de security policies nog handmatig geconfigureerd. Uit onderzoek van Gartner blijkt dat in meer dan 95 procent van de gevallen waarbij een firewall problemen gaf de oorzaak gezocht moet worden in een onjuiste configuratie.

Het is daarom belangrijk goed te kijken naar nieuwe manieren van beveiliging en het beheer daarvan. In de whitepaper ‘ACI Security: A New Approach to Secure the Next-Generation Data Center’ leest u daar alles over. Download deze paper vandaag nog.

 

Download de whitepaper
Download