Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Betrouwbare data en modellen als basis voor machine learning

Datamanagement hoort een hot topic te zijn

AI is alomtegenwoordig en is al lang niet meer een ver toekomstbeeld of een onderwerp voor een spannende science-fiction film. Zo zal naar alle verwachting in 2025 de AI-markt een aandeel van meer dan 100 biljoen dollar omvatten en gelooft 72% van de bedrijfsleiders dat AI fundamenteel is voor onze toekomst. Wil je succes behalen met je AI-strategie, dan is het in eerste instantie noodzakelijk om een doordachte datamanagementstrategie op poten te zetten. De resultaten van je AI-toepassingen zijn namelijk maar zo goed als de data die aan de basis liggen.

Basis van AI is een doordacht datamanagement

Van de maakindustrie tot de zorgsector; de interesse in AI-toepassingen is branche-overschrijdend. Niet vreemd, want AI de voordelen zijn legio:

  • AI voegt intelligentie toe aan bestaande producten: AI verbetert bestaande technologie en voegt extra waarde toe, mooi voorbeeld is de toegevoegde waarde van Siri voor Apple-producten.
  • AI past zich aan door progressief te leren: Het komt erop neer dat de data de programmering doet. Het algoritme leert zichzelf te verbeteren en het model past zich aan op basis van de nieuwe data of op basis van geleerde inzichten. Zo kan bijvoorbeeld een algoritme zichzelf leren schaken.
  • AI bereikt nauwkeurigheid die voorheen onmogelijk was. Applicaties zoals bijvoorbeeld Alexa, Google Search en Google Photos (allemaal deep learning toepassingen) worden
    nauwkeuriger naarmate we ze vaker gebruiken. Op medisch gebied slagen AI-technieken net zo goed in het opsporen van kanker op een MRI dan radiologen.

Vertrouwen in de data is dus cruciaal bij het uitrollen van AI-projecten. Is de ruwe data van een goede kwaliteit? Is de data compliant met de GDPR-wetgeving? Welke data moeten we bewaren en welke data kunnen we uitsluiten? Hoe delen we deze data? Deze whitepaper zorgt ervoor dat jij een antwoord krijgt op deze vragen zodat jij alle valkuilen omzeilt.

Datamanagement verdient meer prioriteit

Het is verleidelijk om je volledig te focussen op je machine learning algoritme, maar wil je de gewenste resultaten behalen dan moet je beginnen met datamanagement. Alleen op die manier zorg je ervoor dat je consistente en betrouwbare resultaten verkrijgt en geef je de organisatie een voordeel op de concurrentie. Download deze whitepaper en ontdek de 5 best practices die een basis vormen voor jouw AI-projecten.