Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Betere cybersecurity? Investeer in mensen!

9 tips voor betere cybersecurity

Ongenodigde gasten in het bedrijfsnetwerk kunnen we missen als kiespijn. Toch is het een constante dreiging waar we ons tegen moeten wapenen. We herinneren ons allemaal het gevreesde WannaCry nog. In slechts enkele uren zette deze ransomware de Britse National Health Service op zijn kop, stopte de productie in enkele Renault-fabrieken en was betalen bij Q-Park onmogelijk. Wanneer we denken aan bescherming tegen cybercriminelen denken we in eerste instantie aan de techniek, maar laten we vooral de menselijke kant niet vergeten.

We laten de deur openstaan

Al investeer je nog zoveel in techniek, wanneer medewerkers slordig omgaan met hun wachtwoorden of phishingmails aanklikken open je de digitale achterdeur voor cybercriminelen. We moeten ons meer bewust zijn van de gevaren en niet denken dat technologie ons wel beschermt tegen aanvallen. Ga daarom aan de slag met de 9 tips uit de whitepaper 9 gouden tips voor een betere cybersecurity en zet je medewerkers op scherp.

Stap 1: Budget vrijmaken

Het lijkt banaal, maar het wordt door veel organisaties vergeten. Onderzoek van Gartner toont aan dat 35 % van de organisaties geen cybersecurity-expert in dienst heeft. Zet cybersecurity dus op de agenda, reserveer budget en stel een specialist aan.

Stap 2: Doe de test

Cybersecurity is een lopend proces, het is dus zaak om regelmatig te peilen of jouw systemen nog wel voldoen. Ook cybercriminelen zitten niet stil en ontwikkelen zich, blijf dus niet achter. Schakel bijvoorbeeld een ethisch hacker in en onderwerp jouw systemen aan de ultieme test. Zo ontdek je kwetsbaarheden in jouw systeem en weet je waar de verbeterpunten liggen.

Ga nu aan de slag

Het mag wel duidelijk zijn dat cybersecurity een hogere plaats op onze agenda’s verdient. Begin vandaag met het downloaden van deze 9 gouden tips en doe er je voordeel mee!